Thomas Ravelli med sin danspartner Jasmine Takcs. Arkivbild.
Thomas Ravelli med sin danspartner Jasmine Takcs. Arkivbild.

Thomas Ravelli fick lämna "Let's dance"

Det blev till slut tävlingens största underdog som fick lämna "Let's dance". Forna fotbollsspelaren Thomas Ravelli hyllade sin danspartner efter beskedet.

ANNONS
|

Thomas Ravelli var först ut i fredagskvällens "Let's dance". Temat för veckan var swingdans, vilket krävt en hel del av deltagarnas fysik. Ravellis bugg fick för ovanlighetens skull positiva utlåtanden av Ann Wilson och Cecilia Lazar, men Tony Irving var hård i sitt omdöme.

- Så här dansar man inte bugg i dag, du dansar som man gjorde på 70-talet, sade han.

ANNONS

Lägst poäng

Vecka efter vecka har han kämpat sig kvar med tittarnas hjälp, men den här gången räckte inte rösterna. Paret fick lägst poäng av både juryn och tv-publiken och fick därefter lämna tävlingen. Men Ravelli är nöjd med sin insats.

- Jag har varit så rädd för att vara med i det här programmet i så många år och har tackat nej. Men nu tänkte jag att jag måste kasta mig ut i den här okända världen med dans, säger han.

Claesson imponerade

Favoriten Kristin Kaspersen och danspartnern Calle Sterner gjorde ett akrobatiskt framträdande med en mängd lyft i sin boogie woogie och de fick stående ovationer av såväl publiken som juryn. Poängen blev också full pott, med tre tiopoängare. Men kvällens vinnare blev Linnéa Claesson och Jacob Persson, som imponerade på juryn genom sitt starka uttryck.

Deltagarna avslutade genom att dansa en "swingathon", där paren fick testa på att delvis improvisera en jive – med alla deltagare och danspartners samtidigt på dansgolvet. Juryn fick sedan skicka ut par efter par och det högsta betyget fick Linnéa Claesson och Jacob Persson, tätt följda av Kristin Kaspersen och Calle Sterner.

ANNONS

Nästa vecka är det musikaltema i "Let's dance".

TT

Fakta: Tävlande i årets "Let's dance"

Kvar i tävlingen:

Kristin Kaspersen och Calle Sterner

Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdal

Linnéa Claeson och Jacob Persson

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson

Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson

Utslagna:

Thomas Ravelli och Jasmine Takacs

LaGaylia Frazier och Tobias Bader

Dan Ekborg och Cecilia Ehrling Danermark

Sanna Lundell och Aaron Brown

Freddie Svensson och Maria Zimmerman

Leo Méndez och Malin Watson

ANNONS