Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso är tillbaka som Swedish House Mafia – nästa år gör de en arenaspelning i Stockholm.
Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso är tillbaka som Swedish House Mafia – nästa år gör de en arenaspelning i Stockholm.

Swedish House Mafia spelar på hemmaplan 2019

Återförenade Swedish House Mafia spelar hemma i Sverige nästa år. Den 4 maj uppträder dj-trion på Tele2 Arena i Stockholm.

ANNONS
|

Swedish House Mafia splittrades 2013 men återförenades för en spelning på festivalen Ultra i Miami i mars i år. Sedan dess har medlemmarna på scen och i intervjuer hintat om såväl ny musik som fler spelningar.

Nu avslöjar trion att det blir en arenakonsert på hemmaplan 2019.

- Vi återförenas, det är därför vi sitter här i dag. Och vi tänkte börja med Stockholm, vi tycker att Stockholm känns viktigt. Vi spelar på Tele2 Arena den 4 maj 2019. Nu börjar det, säger Steve Angello när Swedish House Mafia möter pressen på Berns i Stockholm.

ANNONS

Skyldiga fansen

Han och de andra medlemmarna, Axwell och Sebastian Ingrosso, berättar att de genom åren fått mängder av frågor om när de ska spela tillsammans igen.

- Under hela den här tiden har det pågått från fansen sida: "Swedish House Mafia, Swedish House Mafia, Swedish House Mafia". I början brydde vi oss inte så mycket om det, men de har fortsatt så vi kände väl dels att vi var skyldiga våra fans och dels oss själva att köra, säger Axel "Axwell" Hedfors.

- Vi slutade för att vi ville prova nya grejer, sådant som var nytt och kul, och nu har det gått så lång tid att Swedish House Mafia känns nytt och kul.

Tiden en faktor

De senaste åren har Steve Angello släppt musik som soloartist medan Axwell och Sebastian Ingrosso släppt musik som en duo. Det är ingen hemlighet att stämningen inom dj-trion var dålig mot slutet men det har medlemmarna nu lagt bakom sig.

ANNONS

- Det är framför allt tiden som har gjort det, vi har gett tiden tid att lösa det. Jag tror att det är det som har hänt, säger Axwell.

Ny musik

De är också överens om att de är som bäst som Swedish House Mafia.

- När vi tre är tillsammans så händer det något. Det är någon magisk krydda som inte går att tillverka, det är bara något som händer, säger Axwell.

Swedish House Mafia berättar att de jobbar i studion och lovar att det kommer att spela ny musik i maj. Däremot är medlemmarna hemlighetsfulla när de får frågor om huruvida det blir fler spelningar, eller till och med en turné.

- Vi får se, vi börjar med Tele2, säger Sebastian Ingrosso.

ANNONS

Biljetterna till spelningen släpps den 27 oktober.

TT

Fakta: Swedish House Mafia

Består av Axwell och Steve Angello – som egentligen heter Axel Hedfors och Steven Fragogiannis – och Sebastian Ingrosso.

Bildades 2008 och släppte debutsingeln "One (Your Name)” två år senare.

Har släppt två album: "Until one" (2010) och "Until now" (2012).

Splittrades 2013 efter en spelning på festivalen Ultra i Miami, USA – där de sedan återförenades den 25 mars 2018.

ANNONS