Diggiloo-gänget 2018: Christer Björkman, Mariette, Charlotte Perrelli, Ida Redig, Marika Carlsson, Kamferdrops, Tommy Nilsson, Mendez, Ola Salo och David Lindgren. Pressbild.
Diggiloo-gänget 2018: Christer Björkman, Mariette, Charlotte Perrelli, Ida Redig, Marika Carlsson, Kamferdrops, Tommy Nilsson, Mendez, Ola Salo och David Lindgren. Pressbild.

Ola Salo och Kamferdrops i Diggiloo

Här är nästa års Diggiloo-artister. Till sommaren medverkar alla från Kamferdrops och Ola Salo till Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson på den stora turnén.

ANNONS
|

Sedan 2003 har Diggiloo turnerat land och rike runt varje sommar och 2018 blir inget undantag. Då blir det dessutom ovanligt många debutanter på turnén – som Ola Salo, Kamferdrops och Ida Redig

- Jag har fått frågan många gånger och känt att det här är något som jag skulle tänka mig att göra någon gång framöver. Och nu känns det plötsligt som rätt år, just för att de förklarade att de förnyar konceptet med mycket nya artister och en lite ny känsla, säga Ola Salo.

ANNONS

Prova nya saker

Men det blir ett gäng veteraner också – Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson åker med på Diggiloo.

- Jag tror att det här blir femte eller sjätte gången för mig, jag har kanske varit med en tredjedel av alla gånger, säger Charlotte Perrelli.

Hon berättar att det är väldigt roligt att åka på den här typen av turnéer där man får möjlighet att prova nya saker.

- Här kan man slänga sig ut fritt och uppträda i nya konstellationer, säger Charlotte Perrelli.

- Mitt yngsta barn skulle ju dö om jag gjorde något med Kamferdrops. "Jag trodde änglarna fanns" är ju den låt som rullar 20 gånger om dagen hemma, varje dag.

ANNONS

Lindgren tar över

Melodifestivalen-programledaren och artisten David Lindgren är också något av en Diggiloo-veteran. 2018 kommer han dessutom att få en större roll då han tar över efter Lasse Holm som showens ledare.

- Det växte fram i somras, det blev att jag tog mer och mer av den biten och efter ett par gig kom Lasse fram till mig och sa "David, äntligen har jag hittat min ersättare". Det kändes jättehäftigt, säger David Lindgren.

- När vi väl kör så är jag den som håller i allting och presenterar och så. Redan på förra turnén var jag också med och kom med idéer till innehållet i showen, så produktionen lyssnar på mina idéer även när det kommer till den biten.

Diggiloo får premiär i Malmö den 4 juli nästa år. På turnén medverkar också Christer Björkman, Mariette, Mendez och Marika Carlsson.

ANNONS
TT

Fakta: Diggiloo-turnén 2018

Artister: David Lindgren, Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson, Mariette, Christer Björkman, Kamferdrops, Ola Salo, Ida Redig, Mendez och Marika Carlsson.

Turnédatum: 4/7 Malmö, 6/7 Hok, 7/7 Ulricehamn, 12/7 Borgholm, 13/7 Bromölla, 14/7 Halmstad, 20/7 Rättvik, 21/7 Bispgården, 22/7 Umeå, 26/7 Göteborg, 27/7 Åmål, 28/7 Kristinehamn, 29/7 Västervik, 2/8 Vagnhärad, 3/8 Karlsborg, 4/8 Båstad, 5/8 Ystad, 10/8 Lidköping, 11/8 Motala, 12/8 Strömsholm, 17/8 Bollnäs, 18/8 Stockholm.

ANNONS