Abba 1974 i Stockholm efter att ha vunnit Melodifestivalen med låten ”Waterloo”. Från vänster: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fltskog and Björn Ulvaeus.
Abba 1974 i Stockholm efter att ha vunnit Melodifestivalen med låten ”Waterloo”. Från vänster: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fltskog and Björn Ulvaeus. Bild: Olle Lindeborg/Lehtikuva

Ny bild får Abba-fansen att hoppas

Efter år av uppskjutningar har det äntligen blivit dags för ny musik från Abba. Det tror åtminstone fansen – efter en bild i sociala medier.

ANNONS

Abba-fans spricker av glädje efter att det igår dök upp en bild i sociala medier på vad som ser ut att vara en planerad presskonferens.

Bilden som i dag är borttagen sades komma från en studio i Stockholm. På varje stol hängde en svart kasse med Abbas logotyp.

Många tror därför att det äntligen blivit dags att presentera det Abba-projekt som det pratats om i flera år, något som msn.com var först att skriva om, och har plockats upp av Gaffa.

2017 möttes medlemmarna i Abba i en studio för ett så kallat ”avatar-projekt”. Tanken var att skapa fyra avatarer – eller ”abbatarer” – som skulle ut på turné.

ANNONS

Våren efter, 2018, annonserades det att återföreningen skulle äga rum till hösten. Samma år kom också nyheten att de planerade att spela in ny musik för första gången på 35 år.

Men allt har blivit tvunget att skjutas upp.

Förra året sa Benny Andersson under en presskonferens i Göteborg att de nya låtarna kommer efter sommaren. Det gjorde de inte.

I maj i år sa Björn Ulvaeus till australiska News Corp:

– Det blir ny musik i år, det är säkert.

Nu hoppas fansen att bilden innebär att vad Björn Ulvaeus sa i våras stämmer, att det är slut på uppskjutningar och att det äntligen är dags för ny Abba-musik att se dagens ljus.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS