The Walk. Falkenbergsbandet spelar på Rock Out i morgon lördag. Från vänster: Gustav Carlsson, Henrik Wallenäs, Robin Palm, Fredrik Baltzer, Svante Carlsson och Thom Karlsson.
The Walk. Falkenbergsbandet spelar på Rock Out i morgon lördag. Från vänster: Gustav Carlsson, Henrik Wallenäs, Robin Palm, Fredrik Baltzer, Svante Carlsson och Thom Karlsson.

Sju halländska band lirar på Gjuteriets Rock Out

På lördag är det dags för Rock Out igen på Gjuteriet. Sju band från Falkenberg, Varberg och Halmstad medverkar.

ANNONS
|

Caroline Magnusson drog igång Rock Out förra våren på Gjuteriet i Falkenberg med en gala i maj.

Då kom ungefär 150 personer.

I september var det dags igen och då kom 250.

Nu är det alltså tredje gången gillt och Caroline hoppas att ännu fler ska hitta dit.

– Det är ju drogfria tillställningar så det är ingen åldersgräns. Jag gillar att göra grejer och vill göra något för andra ungdomar. Vi hade otur med vädret första gången men annars tycker jag att det gått över förväntan med själva arrangemanget.

– Jag har hjälp av dem som har Gjuteriet och några av banden. Jag vill gärna ge nya band chansen att få spela. Det är musik som jag gillar.

ANNONS

De medverkande banden på lördag är:

Concrete Legends (Varberg). Vann Rockkarusellen i Halland förra året. Har bytt några medlemmar sedan dess och kommer att vara ett av förbanden när Dead By April spelar i Varberg 15 juni i samband med skol­avslutningen.

The Walk (Falkenberg). Vann Rockkarusellen i Halland och regionen i år. Kom sjua vid riksfinalen i Uppsala nyligen.

No Shave November (Halmstad). Segrare i riks­finalen av Musik direkt förra året. Spelade i går på Sweden Rock och håller på att göra klart sitt debutalbum.

Never Told (Falkenberg). Började 2008 som Bootcamp Zero och lirade punk. Men har sedan dess fått ett par nya medlemmar och bytt stil och namn.

Unalign (Falkenberg). Tre killar och en tjej som enligt sin myspace-sida spelar metal/pop/progressive.

Alot Like Addiction (Falkenberg). Snåla med information på hemsidan men har klassisk rock-sättning: två gitarrer, bas och trummor.

Lavett (Varberg/Göteborg). Ett relativt färskt band men medlemmarna har hållt på i tio år med olika band. Ska spela på Getaway Rock Festival i Gävle i nästa månad tillsammans med Slash, Motörhead, Megadeth, Europe, Meshuggah, Sonic Syndicate, Dark Tranquility, med flera.

ANNONS