Molly Hammar: ”Jag vill möta min publik och bli kompis med dem”

I höstas gjorde Molly Hammar succé i tv-programmet ”Så mycket bättre”. Under våren är hon nu ute på en omfattande turné och på fredag kommer hon till Halmstad:
– Det ska bli sjukt kul att komma till Halmstad, säger hon.

ANNONS
LocationHalmstad||

Molly Hammar har haft fullt upp på sistone. Hon är mitt i flyttkaos, och emellan att bära lådor och packa saker är hon ute och sjunger. Hon är för närvarande ute på en vårturné.

– Den här turnén är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, berättar hon för tidningen. Jag är helt tagen av stödet och hur många som kommer. Det är en musikalisk dröm, så jag är magiskt glad.

Vad är det som du framförallt gillar med den här turnén?

– Det som är fantastiskt är att jag har ett fantastiskt band och en fantastisk produktion med mig, som jag aldrig haft förutsättningar att ha tidigare. Men även en setlist som känns nära hjärtat. Jag är väldigt stolt över de låtarna som jag har släppt under året, och sedan hur många som har hittat till min musik. Så det är många faktorer.

ANNONS

På fredag gästar hon Halmstads teater, och det är ett besök som hon verkligen ser fram emot.

– Det ska bli fantastiskt kul att komma till Halmstad. Jag har väldigt fina minnen därifrån och har jobbat mycket med Halmstadbor.

Vilka då?

– Framförallt Jubël. Sedan var jag där och spelade under pandemin. Det var utomhus och en av årets finaste kvällar, så jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka.

Vädret kanske inte är lika bra den här gången…

– Nej, men det är bättre förutsättningar nu än den gången, så det är win-win.

”Idol”, Melodifestivalen och ”Så mycket bättre”

Det har gått elva år sedan den då 15-åriga Molly Hammar slog igenom i Idol 2011, där hon slutade fyra. Sedan dess har hon bland annat gjort två framträdanden i Melodifestivalen, 2015 och -16. Just 2016 deltog hon i Andra chansen som avgjordes i Halmstad arena, där hon åkte ut i duell mot Panetoz. Samma år tävlade hon i Eurovision Song Contest – trots att hon inte vann i Sverige. Molly var låtskrivare till Maltas bidrag, där hon även körade. Det har också blivit filmroller och samarbeten med internationella artister.

Ett stort, nytt, genombrott kom i höstas. Då var hon, tillsammans med Anna Ternheim, en av de fasta deltagarna i TV4:s ”Så mycket bättre” och fick därmed göra många olika tolkningar.

ANNONS

Hur har responsen varit efter programmet?

– Bara kärlek. Det har varit så himla fint att få känna ett stöd och också upptäckas av fler genom ”Så mycket bättre”. Det var väldigt, väldigt roligt – och med det sagt väldigt påfrestande. Jag har aldrig jobbat så mycket som jag gör nu i hela mitt liv. Så det gäller att hitta nån slags balans och också sätta sig in i en ny verklighet.

Fick en stor hit

Redan i första avsnittet gjorde hon en tolkning av Norlie & KKV:s hit ”Ingen annan rör mig som du”, och den kom att bli en hit även i Mollys version. I 21 veckor har den legat på Sverigetopplistan, med en förstaplats som bästa resultat. Låten har även legat överst på Svensktoppen.

Trodde du att det skulle gå så bra för den låten?

– Jag hoppades på det. Men jag förväntar mig ingenting nu för tiden, vilket gör det till en fin och positiv överraskning.

Varför valde du just den?

– Jag kände direkt att jag kunde föra in den i min värld. Det är redan en dunderhit, så det kändes som ett självklart val utifrån hur många som redan kände igen den.

Får vi höra fler tolkningar från ”Så mycket bättre” på Halmstads teater?

ANNONS

– Absolut!

Ny singel

Turnén inleddes i Stockholm i februari och pågår till slutet av april. Molly är glad över responsen hon har fått hittills.

– Jag har fått höra att man känner ganska mycket, vilket är mitt enda mål. Jag vill få folk att känna, att det ska vara på riktigt. Det jag gör tror jag kanske inte så många svenska popartister gör. Jag vill verkligen blotta mitt hjärta och lyfta musiken. Det är på riktigt, organiskt. ”All my friends” är min nya singel som jag har släppt nu och turnén är döpt efter den. Jag vill helt enkelt träffa min publik och bli kompis med dem.

Vad hoppas du att publiken tar med sig när de lämnar konserten?

– Förhoppningsvis en känsla av att få nya intryck och att ha känt nånting. Och att ha lärt känna mig bättre. Det ska bli så sjukt kul att komma till Halmstad – genuint kul.

ANNONS