King Diamond gör comeback i toppform

Han har byggt en karriär av skräck, smink och falsettsång. För två år sedan var King Diamond nära att gå ett mörkt öde till mötes. Nu gör den danske legendaren comeback på Sweden Rock.

ANNONS
|

I december 2010 går Livia Zita, King Diamonds då 26-åriga hustru ut med ett pressmeddelande. Hennes 54-årige make har förts till sjukhus där läkarna konstaterar att han drabbats av flera hjärtattacker. För att rädda hans liv öppnar de bröstkorgen och genomför en tredubbel kranskärlsoperation.

- Jag mår mycket bra nu. Vi har varit på träningsläger i Danmark i en vecka. Vi har kört igenom vårt set två gånger om dagen och jag har varit med en av gångerna. Det var första gången i min karriär som jag inte tjippade efter andan, säger King Diamond, eller Kim Bendix Petersen som han kallades i skolan, när han och hans band håller presskonferens på Sweden Rock Festival.

Efterlängtad comeback

King Diamond har gjort ett framträdande sedan operationen, med sitt första band Mercyful Fate på Metallicas 30-årsfest. Lördagens spelning på Sweden Rock Festival blir den första han gör med det band han döpt efter sig själv:

- Jag har aldrig sjungit bättre. Det är väldigt konstigt att sjunga som en ickerökare. Jag önskar faktiskt att jag aldrig hade börjat röka för jag undrar hur det hade varit för 20 år sedan. Rösten är bättre nu än den någonsin har varit. Det är konstigt att sjunga varje dag utan att bli hes.

Sångaren utlovar nu en spektakulär konsert.

- Det här är den största produktionen vi har haft någonsin. Showen kommer att vara the shit, jag lovar.

TT-SPEKTRA

Heter Kim Bendix Petersen och är född 1956 i Köpenhamn

Är sångare i banden Mercyful Fate och King Diamond

De bägge banden har varit stilbildande inom heavy metal, både musikaliskt och stilmässigt. Banden har inspirerat generationer av tunga musiker inom genrer som black, thrash och power metal

ANNONS