Marianne Mörck och Claes Malmberg spelar huvudrollerna i "Jeppe på berget. Pressbild.
Marianne Mörck och Claes Malmberg spelar huvudrollerna i "Jeppe på berget. Pressbild.

Malmberg gör sommarteater med Mörck

Claes Malmberg och Marianne Mörck har huvudrollerna när Tjolöholms slott satsar på teater. I sommar sätter man upp en musikalversion av "Jeppe på berget".

ANNONS
|

"Jeppe på berget" kretsar kring den late och försupne bonden Jeppe som utsätts för ett rejält spratt av bygdens baron och invånarna. Claes Malmberg spelar huvudrollen i musikalkomedin.

- I grunden är det ju den här klassiska berättelsen, men i musikalversion då. "Alla vet att Jeppe super men ingen frågar varför", det är en klassisk replik i den pjäsen. Jag vill inte säga att det är en svart komedi, för det brukar man säga när ingen skrattar, men det är en komedi med allvarliga bitar. Den har både det komiska och det tragiska, säger han.

ANNONS

"Ett äventyr"

Jeppes hustru Nille spelas av Marianne Mörck.

- Det är ett äventyr, privat, att umgås med Marianne. I positiv mening. Det saknas aldrig samtalsämnen, det är roligt och hon vet var skåpet ska stå. Man slipper tveka om vad hon tycker, jag gillar det, säger Claes Malmberg.

"Fantastisk miljö"

Tjolöholms slott, som ligger utanför Kungsbacka, vill med sin teatersatsning bli "Sveriges bästa sommarscen". Claes Malmberg ser fram emot att spela teater på slottet.

- Det är fantastisk miljö och spelplatsen är ju ett nyrenoverat magasin som man kan öppna på sidorna, så det är tak över folk. Så det är både inne och ute kan man säga, men det är en sommarkänsla, säger han.

"Jeppe på berget" får premiär på Tjolöholms slott den 11 juli. Stefan Metz står för regin.

TT

ANNONS