"Jag hade inte träffat någon av de andra tidigare, vilket jag tyckte var väldigt roligt", säger Camilla Läckberg. Arkivbild.
"Jag hade inte träffat någon av de andra tidigare, vilket jag tyckte var väldigt roligt", säger Camilla Läckberg. Arkivbild.

Läckbergs utmaning: "Får se vilka som vågar"

Camilla Läckberg är sist ut i årets omgång av "Stjärnorna på slottet". Räkna med en huvudperson som inte drar sig för att vara privat i programmet.

ANNONS
|

Att författare bjuds in till "Stjärnorna på slottet" hör inte till vanligheterna. Därför blev Camilla Läckberg hedrad när hon blev tillfrågad om att vara med i årets säsong.

- Jag blev väldigt smickrad och väldigt glad. Jag tycker att det är ett program som håller en väldigt hög nivå, det är människor med intressanta karriärer som får tala till punkt, säger hon.

ANNONS

Läckberg är också nöjd med årets stjärnuppställning som spänner över flera generationer.

- Det är roligt att man har blandat åldrarna på det sättet – vi har hela spektrat från Lena (Söderblom) till Alexander (Karim), som är yngst. Jag har en stor beundran för de andra deltagarna i programmet, vilket jag tror skiner igenom i rutan. Vi hade otroligt trevligt och tyckte om varandra från första dagen, säger hon.

"Öppen och pladdrig"

Under sin dag i programmet väntas man dela med sig av både ljusa och mörka episoder från sitt liv. Det hade Camilla Läckberg, som ofta är öppen inför sina hundratusentals följare på sociala medier, inga problem med.

- Man har utvecklat något slags magkänsla för vad man kan säga och inte säga. För mig är det inte så svårt, jag är ju inte en särskilt privat person och jag har inte så många skelett i garderoben som jag inte vill prata om. Som person är jag ganska öppen och pladdrig så för mig blir det inte så besvärligt, säger hon.

ANNONS

Tatueringar

Läckberg berättar att hon gick och laddade inför sin dag hela veckan och när det väl blev dags fylldes hon av energi – trots att hon då gått igenom flera krävande inspelningsdagar i sommarhettan.

I avsnittet kommer hon bland annat att erbjuda de övriga deltagarna möjligheten att tatuera sig. Om Sven Melander, Kajsa Ernst och de övriga nappade på erbjudandet vill hon inte berätta före sändning:

- Du får se vilka som vågar, säger hon hemlighetsfullt.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

TT

Fakta: Årets stjärnor på slottet

Camilla Läckberg, 44, författare. Uppvuxen i Fjällbacka på Västkusten, där merparten av hennes böcker utspelar sig. Gick Handelshögskolan i Göteborg och gav som 27-åring ut romanen "Isprinsessan". Var vid 30 den bäst säljande deckarförfattaren i Sverige.

Kajsa Ernst, 56, skådespelare. Gjorde filmdebut i "Tomten är far till alla barnen" 1999 och stor succé i rollen som Eivor i "Masjävlar" 2004. Var gift med skådespelaren Göran Stangertz från 2009 till hans död 2012.

Alexander Karim, 42, skådespelare. Utbildade sig till skådespelare i Los Angeles och upptäcktes av Lukas Moodysson och Lars von Trier när han tillsammans med brodern deltog i en filmfestival. Känd från Johan Falk-serien och spelade Vanheden i nyinspelningen av Jönssonligan 2015.

Lena Söderblom, 83, skådespelare. Dotter till skådespelaren Åke Söderblom, filmdebuterade som 20-åring i Ingmar Bergmans "Sommarnattens leende". Har medverkat i ett fyrtiotal filmer och spelat tillsammans med Kajsa Ernst i "Finaste familjen" på TV4

Sven Melander, 71, komiker och skådespelare. Började som nöjesjournalist på Aftonbladet, filmdebuterade som Berra i "Sällskapsresan" 1980. Gjorde under 1980-talet stor succé med flera klassiska rollfigurer i "Nöjesmassakern". Har på senare år uppmärksammats för sin Youtube-kanal, där han tar upp aktuella politiska frågor och även intervjuat partiledarna.

ANNONS