Influeraren Margaux Dietz vann tittarnas pris årets profil och årets video samt årets lifestyle.
Influeraren Margaux Dietz vann tittarnas pris årets profil och årets video samt årets lifestyle.

Kvinnor tog storslam på årets Guldtuben-gala

Det blev vinstregn över bloggaren Bianca Ingrosso, youtubern Therese Lindgren och influeraren Margaux Dietz på Guldtuben.

ANNONS
|

Fullt fokus på bloggare, poddare och youtubeare när den nya generations idoler prisades på Guldtuben-galan på Annexet i Stockholm.

Programledarna Happy Jankell och Clara Henry höll med bravur i taktpinnen för årets kanske mest tidsenliga gala – vars nomineringar och vinster i år dominerades av kvinnor.

En av galans stora vinnare var ingen mindre än bloggaren och "Wahlgrens värld"-stjärnan Bianca Ingrosso. Queen B, som hon kallas, kammade hem kategorierna årets stjärnskott, årets blogg samt årets podcast tillsammans med kollegan Alice Stenlöf.

- Tack till alla mina fans och till alla som inspirerar mig varje dag. Ni sitter alla här. Puss, puss, I love you, sade Bianca Ingrosso efter att blivit årets stjärnskott.

ANNONS

Prisad förlossning

Även influensern Margaux Dietz, som nyligen charmat det svenska folket i "Let's dance", tog hem flera Guldtuben-priser. Den dansanta medieprofilen vann årets lifestyle och årets video för den virala filmen "Jag föder barn".

- Vad kul att ni ville se mig föda barn, förhoppningsvis blir det fler barn och fler videos, sade Margaux Dietz efter vinsten.

Dessutom kammade influeraren, som nyligen fått uppmärksamhet för att intervjuat partiledare i sin Youtubestudio, hem det ärofyllda tittarpriset årets profil.

- Jag fattar ingenting, jag är så jäkla tacksam och glad. Wow, det här betyder så otroligt mycket, sade Margaux Dietz som i dag har närmare 150000 prenumeranter på sin Youtube-kanal.

Galan kantades av känsloladdade uppträdanden. Molly Sandén och Leslie Tay bjöd på sin gemensamma hit "Ditt sanna jag" – medan Felix Sandman satte stämningen med Melodifestivalbidraget "Every single day". Kvällens färggrannaste uppträdande stod ingen mindre än Seinabo Sey för med låten "Breathe" – och gruppen Tjuvjakt vann publikens jubel.

ANNONS

Lindgrens prisregn

En som inte var på plats, till följd av scenskräck, men vann imponerande tre Guldtuben-vinster själv och en tillsammans med Teknikföretagen var youtubern och författaren Therese Lindgren.

- Sedan 2012 har jag haft panikångest och den ångesten kommer när det är mycket folk. Att stå på en scen klarar jag inte, sade hon i sitt videotacktal för årets serie och fortsatte hylla sina följare efter vinsten årets youtuber;

- Det här blir som ett kvitto på att de som tittar gillar det jag gör.

Den tunga kategorin årets Instagram gick till juridikstudenten Filip Dikmen. Gruppen IJustWantToBeCool vann kategorin årets humor, medan årets budskap gick till Viktoria Harryson. Sammanlagt delades priser ut i 16 kategorier i den femte upplagan av Guldtuben-galan.

TT

Vinnare av Guldtuben 2018

Vinnare:

Årets Youtube: Therese Lindgren

Årets Instagram: Filip Dikmen

Årets podcast: Alice och Bianca

Årets blogg: Bianca Ingrosso

Årets Musical.ly: @nattid

Årets humor: IJustWantToBeCool

Årets gaming: KimmyPower

Årets lifestyle: Margaux Dietz

Årets beauty: Therese Lindgren

Årets video: "Jag föder barn" - Margaux Dietz

Årets serie: Therese Lindgren - "Therese testar"

Årets budskap: Viktoria Harryson

Årets stjärnskott: Bianca Ingrosso

Årets entreprenör: Wilma Holmqvist

Årets Brand Collaboration: Therese Lindgren x Teknikföretagen

Året profil: Margaux Dietz

ANNONS