Segerrusiga tog Kristin Kaspersen och Calle Sterner emot förstapriset, en glassko, i "Let's dance"-finalen.
Segerrusiga tog Kristin Kaspersen och Calle Sterner emot förstapriset, en glassko, i "Let's dance"-finalen.

Kristin Kaspersen vann "Let's dance"

Hon har hyllats av juryn och själv hyllade hon mamma Lill-Babs. I finalen dansade sig Kristin Kaspersen hela vägen till seger i "Let's dance".

ANNONS
|

Kristin Kaspersen har varit juryns favorit från början och även i finalen haglade lovorden.

- Du har bemästrat teknik som tar professionella dansare år att lära sig, sade jurymedlemmen Ann Wilson i programmet.

Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg kallades inför slutstriden för "de första likvärdiga finalisterna" av juryordföranden Tony Irving.

Kristin Kaspersen har gång på gång fört fram hur viktig danspartnern Calle Sterner varit på "Let's dance"-resan, och i en känslosam video i programmet fick man se tävlingsparet ta en tur och en pratstund i Sterners båt.

ANNONS

- När vi började dansa ihop så var jag ganska skör. Calle fanns där och han fångade upp mig, sade Kaspersen.

Andra gången

Bara en gång tidigare har två kvinnliga deltagare tävlat mot varandra i finalen i "Let's dance" 14-åriga historia. Det var 2016 som Elisa Lindström tog hem segern mot Bianca Ingrosso. Sammanlagt har det bara hänt tre gånger att en kvinna vunnit tävlingen.

- Det är svårare för tjejer att prestera bra i "Let's dance", sade Magdalena Forsbergs partner Tobias Karlsson inför finalen.

Med två väldigt olika deltagare i toppen var det inte lätt att gissa utgången av "Let's dance"-finalen. Under säsongen drabbades Kaspersen av en skada, när hon föll under en träning och fick sy flera stygn i pannan. Men det har inte hindrat henne i jakten på den åtråvärda glasskon.

- Man siktar på att vinna så klart. Jag gick in i det här för att gå så långt som möjligt och man vill förstås hålla sig kvar till the bitter end, säger Kristin Kaspersen.

ANNONS

Danspartnern Calle Sterner, som har kommit på andra plats två gånger tidigare i "Let's dance", säger till TT att han inte är förvånad att det var Kaspersen som till slut gav honom guldmedaljen.

- Hon har slitit från dag ett och briljerat från dag ett. Det är helt sjukt, hon förtjänar det här så otroligt mycket.

Färgsprakande final

Det var en färgsprakande final med gästspel av gamla deltagare och ett känslosamt musikaliskt framförande av förra årets vinnare Jon Henrik Fjällgren. Dansmässigt fick Forsberg och Kaspersen visa sina färdigheter i fyra klassiska "Let's dance"-danser, som följdes av varsitt shownummer. Magdalena Forsberg hyllade naturen och inkorporerade de fyra elementen – inte minst eld – i sitt nummer. Kristin Kaspersen valde ett sprakande medley av mamma Lill-Babs låtar.

- Jag hade önskat att hon var här, men inför varje dans har jag tittat upp i taket och sagt "Nu mamma, nu kör vi!" sade Kaspersen i programmet.

ANNONS
TT

Fakta: Tidigare vinnare

2018: Jon Henrik Fjällgren

2017: Jesper Blomqvist

2016: Elisa Lindström

2015 (Jubileumssäsong): Anton Hysén

2015: Ingemar Stenmark

2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso

2013: Markoolio

2012: Anton Hysén

2011: Jessica Andersson

2010: Mattias Andréasson

2009: Magnus Samuelsson

2008: Tina Nordström

2007: Martin Lidberg

2006: Måns Zelmerlöw

ANNONS