Knyckare ringer in året för göteborgarna

Komikern Emma Knyckare blir värd för årets nyårsfirande på Götaplatsen dit göteborgarna förväntas komma i tusentals. – Det brukar komma omkring 15-17 000 personer från alla stadsdelar, säger Birgitta Bergerlind, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Julstaden som står för arrangemanget.

ANNONS
|

Götaplatsen börjar blir ett allt mer populärt val av plats för göteborgare att fira tolvslaget på och i år är det komikern Emma Knyckare, från Rolfstorp, som ska lotsa besökarna in i 2018, tillsammans med ett antal gäster.

– I år är vi glada att välkomna Emma Knyckare som ny nyårsvärd och att och gruppen ”Familjen Kaos” med TV-kända syskonen Bianca och Tiffany Kronlöf tillsammans med Thom Gisslén kommer framföra det förinspelade nyårstalet. Systrarna Kronlöf känns bland annat igen från den prisbelönta SVT-humorserien ”Full patte”, säger Birgitta Bergerlind, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Julstaden, i ett pressmeddelande.

Knyckare är framöver aktuell som arrangör för den mansfria festival som ska äga rum på Bananpiren i Göteborg i slutet av augusti nästa år.

ANNONS

Festivalen, där endast kvinnor, transpersoner och icke-binära är välkomna, arrangeras som en reaktion på de uppmärksammade våldtäktsbrott som inträffat på festivaler de senaste åren.

Läs också:

"Vill skapa en frizon för kvinnor"

ANNONS