Nästan hela Diggiloo-gänget. Från vänster: Jessica Andersson, Andreas Johnson, Robin Bengtsson, Charlotte Perrelli, David Lindgren, Wiktoria, Bruno Mitsogiannis, Tommy Nilsson. Pressbild.
Nästan hela Diggiloo-gänget. Från vänster: Jessica Andersson, Andreas Johnson, Robin Bengtsson, Charlotte Perrelli, David Lindgren, Wiktoria, Bruno Mitsogiannis, Tommy Nilsson. Pressbild.

Jessica Andersson om Diggiloo-premiären

Ännu en sommar med Diggiloo-turnén väntar. Jessica Andersson och David Lindgren är båda peppade inför starten.

ANNONS
|

Diggiloo-turnén har arrangerats varje sommar sedan 2003. Jessica Andersson har varit med sedan starten – endast två år har hon missat, 2007 och 2008.

- Jag brukar säga att jag har världens bästa sommarjobb. Jag får göra det jag älskar, stå på scenen och möta publik. Resten av året är man ganska ensam i sitt jobb, man åker runt själv. Jag tycker det kul att under en period få jobba i en ensemble, säger hon.

ANNONS

Premiär 12 juli

Premiär är det den 12 juli i Vänersborg. Sedan åker artisterna till ett 20-tal olika städer med Kungsbacka som avslutning den 26 augusti. Förutom Jessica Andersson och David Lindgren medverkar även bland andra Tommy Nilsson, Robin Bengtsson och Wiktoria.

- Det är ett jätteskönt gäng. Tommy Nilsson är ju med, det är en dröm, tycker jag. Jag tror att jag har pushat för honom mot våra producenter något år tidigare, han är den ultimata Diggiloo-artisten för mig, folklig, härlig och ödmjuk. Sedan är vi såklart jättestolta över att ha vår Melodifestivalvinnare med oss i år också, Robin, säger Jessica Andersson.

"Kommer sakna honom"

Inför turnén har de medverkande varit ett par dagar i Mallorca för workshop. Lasse Holm, som var med och skapade Diggiloo, gjorde en comeback förra året men meddelade efteråt att det fick räcka för hans del.

- Lasse kommer inte vara med på scenen, i alla fall inte i år. Sedan skulle jag nog inte ta hans ord på fullaste allvar, det är inte säkert att han håller sig från Diggiloo resten av livet. Men han är ju en av grundarna, så han är alltid med litegrann i kulisserna ändå. Vi blir inte av med honom helt och hållet, säger Jessica Andersson.

ANNONS

- Men det är klart vi kommer sakna honom på scenen, det finns ju ingen som har så mycket energi som Lasse Holm, fortsätter hon.

Når bredare publik

David Lindgren medverkade i turnén 2013. Tidigare i år var han en av programledarna i Melodifestivalen – vilket gjort att han nu når ut till en bredare publik.

- Folk har en liten annan syn på mig, så det är väldigt positivt. Folk i min egen ålder, lite äldre, har börjat uppskatta det jag gör på ett annat sätt. Det är roligt att visa en lite bredare sida, säger han.

Även han ser fram emot premiären.

- Jag älskar att samarbeta med andra artister, jag tycker det är väldigt roligt. Det är en perfekt grej att göra på sommaren, familjen kan hänga med mycket.

ANNONS
TT

Fakta: Diggiloo

Om turnén:Diggiloo-turnén arrangerades första gången 2003. Då medverkade bland andra Kikki Danielsson, Sanna Nielsen och Lotta Engberg. Turnén åker i år till totalt 22 olika städer.

Medverkande 2017:Jessica Andersson, Tommy Nilsson, David Lindgren, Wiktoria, Charlotte Perrelli, Robin Bengtsson, Özz Nûjen, Andreas Johnson och Bruno Mitsogiannis.

Turnéplan: 12/7 Vänersborg, 14/7 Rättvik, 15/7 Sollefteå, 16/7 Umeå, 20/7 Landskrona, 21/7 Halmstad, 22/7 Karlsborg, 23/7 Vimmerby, 28/7 Ronneby, 29/7 Hok, 30/7 Lidköping, 3/8 Skurup, 4/8 Kristianstad, 5/8 Borgholm, 6/8 Båstad, 10/8 Nyköping, 11/8 Motala, 12/8 Strömsholm, 13/8 Bollnäs, 18/8 Kil, 19/8 Stockholm, 26/8 Kungsbacka.

ANNONS