Det blir ingen Popaganda-festival i år. Arrangören tar en paus för att i stället komma tillbaka 2020. Arkivbild.
Det blir ingen Popaganda-festival i år. Arrangören tar en paus för att i stället komma tillbaka 2020. Arkivbild.

Inget Popaganda i år – festivalen tar paus

Festivalen Popaganda kommer inte att arrangeras i sommar. Föreningen har tillsammans med samarbetspartnern Luger bestämt sig för att ta en tillfällig paus för att sedan göra comeback 2020.

ANNONS
|

- Vi känner att vi inte har fått ihop den festival vi vill bjuda våra besökare på, så det känns rätt att pausa och sikta på att komma tillbaka nästa år, bättre än någonsin, säger Popagandas projektledare Elin Nilsson.

Festivalentusiaster har länge ställt sig frågande till varför det har varit så tyst från festivalen i olika kanaler. Hemsidan har legat nere en tid, och inget har rapporterats om bokade artister på vare sig Popagandas Facebook- eller Instagramkonto.

ANNONS

"Kul med fler aktörer"

Enligt Elin Nilsson handlar pausen inte om ett svalnat publikintresse eller om att de inte lyckats få några bra bokningar i år.

- Vi är en ideell förening på 30 personer och har ett fint samarbete med Luger. Alla har idéer och visioner över hur vi ska göra något som vi kan vara stolta över, men i år fanns ingen möjlighet att få ihop det tyvärr, säger hon.

TT: Har festivalkonkurrensen blivit för stor?

- Nej, det tycker jag inte. Vår förening jobbar ju för att främja kulturlivet så det är kul att det dyker upp fler aktörer.

Har tagit paus tidigare

Popaganda arrangerades för första gången 2002 på universitetsområdet i Stockholm. 2007 tog festivalen en paus för att året efter dyka upp i ny tappning på Eriksdalsbadet på Södermalm, där festivalen huserat sedan dess.

I vilken form festivalen kommer att arrangeras nästa år vill arrangören inte säga, men idéverksamheten och planerandet ska redan vara i gång.

ANNONS

- Det vi kan säga är väl att Popaganda kommer att fortsätta vara Popaganda, säger Elin Nilsson.

TT

ANNONS