Idrott på Gekås i nya avsnitt av "Ullared”

Hur går det när Ola-Conny spelar mot pingisproffset An Shu på Gekås och Morgan arrangerar en löpartävling? Det visas i tv-serien "Ullared".

ANNONS
LocationUllared|
|

Nu finns avsnitt tre och fyra av ”Ullared” på Discovery+ (visas även på Kanal 5 i maj) och programmet bjuder som vanligt på en blandning av okända och välkända personer.

Efter att ha varit ganska osynlig dyker Morgan Karlsson upp och hämtar priset till sin löpartävling utanför Gekås. Vilka barn som kommer topp tre ska vi inte avslöja, men i vuxenklassen är det bara två deltagare.

– Var det bara dom? Jag tror inte det är sant. Tänk så mycket jobb jag la ner för det här. Helt otroligt! Jag fattar inte vad det är som har hänt, säger Ola-Conny Wallgren, som hjälper till med pilar och skyltar längs banan.

ANNONS

Ola-Conny möter An Shu i pingis

Ola-Conny får i ett annat avsnitt dessutom möta sin Gekås-kollega An Shu i bordtennis. Och han är inte vem som helst.

An Shu föddes i Kina och kom till Sverige redan som 17-årigt pingisproffs, för att spela i division ett. 1997 värvades An Shu till Falkenbergs BTK i högsta serien och han är aktiv på den nivån även idag, som 47-årig veteran i FBTK.

Sedan 2009 har An Shu varit 15–101 på Sverigerankingen och just nu är han på 44:e plats, med bara tre äldre spelare framför sig.

– Pingis är en rolig sport. Ola-Conny är en snäll, ärlig och stark man. En riktig cowboy. Han älskar idrott och det gör jag också. Vi har mycket gemensamt. Han dricker öl och det gör jag med, säger An Shu med ett skratt.

Vinnaren i pingismatchen ska bli bjuden på fika av förloraren. Hur tror ni att det går?

Fitness-Niklas och Filipstads-Åke återvänder

I båda avsnitten bland nya shoppare dyker legendaren Åke från Filipstad upp. Han har nämligen en ny bil som han ska tvätta och visa upp för hustrun Rose-Marie.

Dessutom passar han på att fixa till sina glasögon hos optikern Conny och byta skräppost mot Spotify i mobilen hos PhoneIX.

Även fitnessfantasten Niklas från Jönköping har synts i ”Ullared” förut. Även denna gång har matlådor med sig för att kunna fylla på med energi var tredje timma.

ANNONS

Att Niklas köper 20 kilo basmatiris beror på att han har ätit samma sak flera gånger om dagen i mer än åtta år – olika varianter av kyckling och ris.

Det där med variation i kosten är tydligen överskattat…

Boris Lennerhov delar ut en bil

I ett avsnitt delar Gekås dåvarande vd Boris Lennerhov ut en bil, i samband med att en stor cirkus kommer till Ullared. Det blir en småbarnsmamma som väljs ut bland de 13 000 deltagarna som har fått skicka in en skriftlig motivering till varför de behöver en nya bil.

När Gekås stänger efter en av inspelningsdagarna har 22 489 besökare handlat för mer än 23 miljoner kronor. Snittet per personer hamnar över 1 000 kronor och för en tvåbarnsfamilj på drygt 4 000 kronor.

Men detta var sommaren 2019, innan coronapandemin minskade antalet besökare.

ANNONS