I Hunnestad återvinns revyn ”Återvunnet”

När knappt hälften av föreställningarna av ”Återvunnet” var gjorda satte pandemin stopp. Nu har Hunnesta’revyn snart nypremiär, efter två års paus.
– Vi återvinner på nytt, säger Yvonne Johbarn Holmgren.

ANNONS
LocationHunnestad|
|

Nio föreställningar av 22 hann de göra innan pandemin satte stopp för två år sedan. Den 15 mars är det premiär på nytt och sedan körs de resterande 13 föreställningarna.

Det blir tredje gången gillt för Hunnesta’revyns ”Återvunnet”. Både hösten 2020 och våren 2021 hade de planer på att fortsätta uppträda med revyn.

– Varje gång vi tänkte starta igen stod Tegnell på tv och sa ”nej, det blir inget med det”. Nu känns det jätteroligt att kunna köra, säger Stellan Karlsson, aktör och flitig manusförfattare.

Samma revy – med en twist

Det är samma föreställning som för två år sedan, som i vissa delar var en ”best of”-show, men nu har några nummer uppdaterats.

ANNONS

– Vi har twistat till det lite. Numren är ju återvunna från början, men man ska kunna känna igen sig också. Det är lite roligt med Downing street 10 och det har vi kunnat peta in, säger Yvonne Johbarn Holmgren, en av aktörerna.

Jakt, klimatet och Varbergs Bois är andra teman som är med i revyn.

– Klimatet är ju alltid aktuellt. Och så har vi en väldigt rolig grej med ”Antikrundan” också, säger Yvonne Johbarn Holmgren.

Ensemblen med aktörer och musiker är i full gång och repeterar inför vårens föreställningar.

– Det blir en aha-upplevelse när vi börjar repetera för det sitter där på nåt vis, trots att vi har haft ett långt uppehåll, säger Stellan Karlsson.

Det brukar bli utsålt

Revygänget, som har satt upp föreställningar sedan 2007, beskrivs av Yvonne Johbarn Holmgren som ett ”järngäng”. Nästan alla har varit med sedan starten, inklusive orkestern där Dan Heribertsson i år ersätter Mats Stigsson bakom trummorna.

– Vi är inte jätteunga längre, men vi vill fortsätta så länge det går. Vi märker att intresset är otroligt stort. Linda (Karlsson Johbarn) och Jonas (Tjärnmo) är unga och otroligt duktiga så de får ta över sen.

Att intresset är stort vittnar biljettförsäljningen om. De senaste åren har det varit utsålt och det var det även 2020.

ANNONS

– De flesta har behållit sina biljetter från 2020 och det känns jättekul. Men det dyker fortfarande upp biljetter som folk inte har bytt in tidigare, så vi har ungefär 70–80 biljetter kvar, säger Yvonne Johbarn Holmgren.

Hunnesta’revyn: ”Återvunnet”

• Nypremiär: Den 15 mars i bygdegården Huneborg. Spelas till och med den 1 april.

• På scen: Stellan Eriksson, Eva Johbarn, Yvonne Johbarn Holmgren (Evas syster), Linda Karlsson Johbarn (Evas dotter), Henry Olofsson, Jan Nilsson, Calle Antonsson och Jonas Tjärnmo.

• Orkester: Peter Björklund (gitarr), Ove Svensson (keyboard), Mikael Smedmalm (elbas) och Dan Heribertsson (trummor).

• Teknik: Peter Nilsson.

ANNONS