Hallänning hemskickad från ”Bonde söker fru”

Nu är den bara två killar kvar hos Elin i ”Bonde söker fru”. En av hallänningarna fick åka hem, samtidigt som det blev ett nytt avhopp hos Henrik i Gällared.

ANNONS
LocationGrimmared, Långås||

I avsnitt tio var det val på Elin Sandbloms gård i Sandhult utanför Borås och en av de två hallänningarna skickades hem.

Men först var det en nervös väntan. Filip Edvinsson från Grimmared mådde dåligt och vill bara få det överstökat.

– Jag var lika nervös som förut och på ett sätt mer rädd för att bli sårad, eftersom jag hade öppnat upp mig för Elin, säger Filip.

Den halländske holländaren Sebastiaan de Visser fick en klump i magen när Elin sa att det var val den dagen.

– Jag hade redan packat väskorna. Jag hade en dålig känsla efter den sista dejten, säger Sebbe till HN.

ANNONS

Avsnittet ruskade om

Efter att ha bjudit in Filip blev det Christian som fick stanna hos Elin. För Sebastiaan tog äventyret slut i avsnitt tio.

– Jag gjorde allt jag kunde och visade vem jag var, så det var väl inte menat. Jag störtade mig fullt in i jobbet för att slippa tänka på det och det tog några veckor innan jag kunde släppa det. Att se avsnittet ruskade om mig, men jag hoppas att Elin blir lycklig, berättar han.

– Tyvärr infann sig inte samma kemi, förklarar Elin, som hyllar Sebbe i avsnittet:

– Även fast det är jag som har sagt att här slutar tyvärr din resa, så har han ändå storheten att trösta mig i stället. Det bevisar ju vilken fantastisk person han är.

Sebbe är singel just nu

Sebastiaan säger på slutet i avsnittet att han kanske kommer att kallas ”killen med den konstiga frillan”.

– Det kändes som att det påverkade Elins beslut hur jag såg ut, men det vet jag inte. Många har fördomar mot oss som har hockeyfrilla, men jag kommer att ha den tills jag tröttnar.

Just nu är Sebbe singel, efter att ha dejtat lite i slutet av sommaren.

– Jag träffade en tjej som jag trivdes med och det var innan programmet hade börjat sändas, men hon valde att avsluta det. Min längtan efter kärlek finns fortfarande kvar.

ANNONS

Ledsen för kompisens skull

Filip blev märkbart berörd över att Sebastiaan blev hemskickad.

– Vi hade kommit nära varandra, så jag kände hans smärta över att bli bortvald. Jag blev väldigt ledsen när alla känslorna släppte, säger Filip, som samtidigt var lycklig över att få stanna.

– Det är något speciellt med Elin, som jag inte har känt innan. Jag blir så himla glad, säger Filip i avsnittet och lägger till:

– Hon är lika vacker i klänning som hon är i arbetskläder.

Med bara två killar kvar försökte Filip inte tänka så mycket på vad Christian gjorde eller inte gjorde, utan i stället fokusera på sin egen resa.

– Jag visste att det fanns någonting att bygga på. Redan efter att jag och Elin hade suttit på filten på åkern kände jag att det var på riktigt. Jag brukar behöva lång tid på mig att bygga upp känslor för något, men här var vi i en egen bubbla så att allt gick snabbare, förklarar Filip.

Nytt avhopp hos Henrik

Hos växtodlingsbonden Henrik Kullander i Gällared blir det inget val i avsnitt tio, som det var tänkt. En av de tre tjejerna väljer nämligen att hoppa av programmet och lämna inspelningen.

– Jag har klurat. Jag har aldrig träffat en så fin människa, men jag känner att jag vill lämna. Det finns andra här som har mer känslor än vad jag har, säger Denice och fortsätter:

ANNONS

– Jag hade hoppats att jag skulle känna mer, men det fanns inte.

Denice tyckte inte att Henrik var så intresserad av henne när de åkte iväg på tu man hand en stund.

– Det var trevligt, men det kändes som att det bara var jag som ställde frågor, för att lära känna honom. Då backade jag lite.

Gällared gillade Denice i alla fall.

– Det här är magiskt. Utsikten är brutal. Man blir lugn i själen, säger hon i avsnittet.

För Henrik Kullander är det andra avhoppet i rad, när det har blivit dags för val.

– Jag såg inte det komma. Det var en riktig kalldusch. Det blir tomt, säger han.

Kvar på gården är Hanna och Rebecca, men den senare vill också prata enskilt med Henrik. Hur det går visar sig i nästa avsnitt.

ANNONS