Fullsatt när Helen Sjöholm sjöng på Falkenbergs Stadsteater

Under tisdagskvällen fylldes Falkenbergs Stadsteater till sista stolen när Helen Sjöholm gav konsert.

ANNONS
|

Biljetterna gick åt i ett nafs när de släpptes i december. Det är Lions Club Falkenberg som arrangerar konserten och allt överskott går till hjälpverksamhet – i det här fallet krigsdrabbade människor på flykt i Ukraina.

Helen Sjöholm inledde konserten med Horgalåten – och med att berätta att det ju är i visan som hon har sina musikaliska rötter. Kompade gjorde pianisten Rikard Nilsson.

Hur lyckas man då med en sådan här bokning? Ingvar Johansson i Lions Club Falkenberg berättar att han försökt få hit Helen Sjöholm i flera år, och att det till slut gick i mål.

– Vi i Vinbergs IF hade en konsert med henne för många år sedan. Sedan har vi i Lions försökt få hit henne i några år, och nu blev det möjligt, berättar han.

ANNONS

Publiken strömmade in och minglade innan konserten började. HN frågade vilken låt som man hoppades få höra och den låt som nämndes flest gånger var Gabriellas sång från filmen Så som i himmelen. Flera nämnde också Du är min man, och låtarna från Kristina från Duvemåla.

Magnus Wernersson på Falkenbergs Stadsteater, som marknadsfört konserten åt Lions, kunde konstatera att biljetterna sålde slut på några få dagar, när de släpptes i december.

– Hon är en väldigt stark bokning. Det är kul att få hit så stora artister.

LÄS MER:”Änglagård” blir musikal med Sjöholm och Körberg

ANNONS