”Farmen”-Viktor utsatt för mycket näthat

Det stormar verkligen kring Viktor Bergström i Varberg. Hans medverkan i ”Farmen” har utlöst en våg av hat och hot på nätet.
– Jag fattar att det har sett sjukt ut i tv, säger han.

ANNONS
LocationVarberg||

I onsdagens avsnitt av ”Farmen” vinner den tidigare handbollsmålvakten Viktor Bergström från Varberg en tävling i att skära flest korvskivor och får flytta till ”Torpet”, där han kan vinna amuletter.

Hans attityd och uttalanden i programmet har kritiserats i sociala medier den senaste tiden.

– Det var aldrig min avsikt att göra någon ledsen och jag har bett om ursäkt för det flera gånger, säger Viktor Bergström med riktning mot deltagaren Julia Joelsson Boänges.

– Det har varit mest kommentarer om att jag var känslokall angående Julia, men även om att jag skulle ha försökt få Anna (Brolin, programledaren) på fall i tinget och så var det ju inte. Det var bara ett skämt, säger den 28-årige fritidsledaren.

ANNONS

Familjen har drabbats

På nätet har Viktor Bergström kallats allt från självupptagen till äcklig och mycket värre saker.

– De får gärna gå på mig, men jag vill att de lämnar min familj utanför. Min mamma och min syster är ju inte i tv-rutan, men de får också meddelanden och telefonsamtal från dolt nummer, berättar Viktor.

LÄS MER: Viktors syn på Karin från Skogstorp

Hur ser du på att du i din yrkesroll som fritidsledare ska vara en förebild för barn?

– Alla tittar nog på ”Farmen”, men de känner den riktiga Viktor, som är ödmjuk och lugn. Mina kollegor, barnen och deras föräldrar har inte klagat, utan mer stöttat mig.

Varför framstår du som självgod i programmet?

– På tv går jag in i en roll. Jag kan inte göra mer än att be om ursäkt och säga att jag har förstått att det ser dumt ut i tv.

Tyst om andra tv-program

När Viktor tycker att uppmärksamheten blir jobbig får han hjälp av HK Varbergs tidigare lagledare Martin Rydberg.

– Han är som en extrapappa och det känns otroligt skönt att ha honom i Varberg. Han tar hand om mig och ger mig mat och är snäll. Jag får stöttning även från familjen, mina vänner och några av deltagarna i ”Farmen”.

ANNONS

LÄS MER: Viktor talar ut om spelmissbruket

Viktor hade redan från början som plan att komma till ”Torpet” och bad Karin Kollberg från Falkenberg att välja ut honom till tävlingen. Där blev det en överlägsen seger i korvskivningen i onsdagens avsnitt.

– Innan jag drog till ”Farmen” gjorde jag upp taktiken hemma med en kompis och sa att jag skulle till ”Torpet” efter högst tre veckor och så blev det.

Viktor Bergström är från Märsta/Uppsala-trakten och värvades till Handbollsklubben Varberg som målvakt från Tumba 2018. Sedan dess har han varit kvar i stan.

Att han är en pratsam kille vet nog de flesta och enda gången han inte säger något under intervjun är efter den här frågan:

Har några andra tv-program hört av sig och vill ha med dig i en dokusåpa?

– Skriv att jag är tyst…

ANNONS