Keanu Reeves är en av skådespelarna i "Cyberpunk 2077". Han dök upp på Microsofts scen och pratade om det futuristiska spelet.
Keanu Reeves är en av skådespelarna i "Cyberpunk 2077". Han dök upp på Microsofts scen och pratade om det futuristiska spelet.

De sju största nyheterna vid E3

De stora presskonferenserna i samband med årets spelmässa E3 är avklarade. Här är de sju största nyheterna.

ANNONS
|

Microsoft berättade om Scarlett

För första gången gläntade Microsoft på dörren för nästa generations tv-spelskonsol. Den går fortfarande under arbetsnamnet "Project Scarlett". En supersnabb SSD-disk ska kapa laddningstider och kompatibilitet med strålföljningstekniken ska ge bländande grafik. Dessutom lovar teknikjätten att tusentals spel från alla tidigare generationer (Xbox, Xbox 360 och Xbox One) ska fungera bäst på Scarlett. Konsolen släpps kring jul 2020, samtidigt med "Halo infinite".

Keanu Reeves dök upp

Futuristiska rollspelssskjutaren "Cyberpunk 2077" är redan jättehajpad. Trots det nådde uppmärksamheten nya nivåer när det visade sig att Keanu Reeves spelar en av rollerna. Skådespelaren dök själv upp och pratade lite om spelet på Microsofts presskonferens.

ANNONS

"Watch dogs: Legions" låter dig spela som alla

Även om nyheten om tredje utgåvan av hackerspelet "Watch dogs" redan läckt så överraskade "Legions". Spelet fick störst fokus vid Ubisofts presskonferens, och ett ambitiöst upplägg där alla figurer i spelets London ska kunna gå att spela som, oavsett om det är en tant eller gängmedlem.

"Final fantasy VII" fick släppdatum

Omgörningen av rollspelet "Final fantasy VII" från 1997 har bjudit på ständiga förseningar för de luttrade fansen av ett spel som av många anses vara ett av världens bästa. Även om det bara rör sig om den första delen av spelet så blidkade Square Enix sina anhängare med både släppdatum, uppvisning av spelupplevelsen och en demo för dem som är på plats i Los Angeles.

Nytt "Zelda" på gång

Nintendo vet hur man får spelare att tappa hakan. Det räcker med att nämna att ett nytt "Zelda"-äventyr är på gång för att få spelare världen över att gå loss. Dessutom rör det sig den här gången inte bara om en omgörning av ett gammalt spel, utan en helt ny saga att längta efter. När "Breath of the wild"-uppföljaren kommer, vad det handlar om eller hur det ser ut får vi dock fortsätta att vänta på att få se.

ANNONS

Nya "Avengers" avtäcktes

Crystal Dynamics har varit tysta om arbetet med sitt "Avengers"-spel fram till E3. Nu gläntade bolaget på dörren och visade upp mer av både berättelsen, vilka hjältar som är med och gav åtminstone en hint om hur spelupplevelsen ska se ut. På nätet var dock reaktionerna blandade.

"Doom" visades upp

Bethesda valde att satsa stort på nästa "Doom"-spel, med undertiteln "Eternal". Spelet släpps i november och en speldemonstration vittnar om en snabb och krävande förstapersonsskjutare.

TT

Fakta: E3

E3 står för Electronic Entertainment Expo, och är en mässa som kretsar kring dator- och tv-spel som sedan 1995 årligen äger rum i Los Angeles i maj eller juni. Formellt öppnade E3 i tisdags och pågår till den 13 juni. Men ett antal stora presskonferenser eller videopresentationer har hållits dagarna före, bland annat med Google, EA, Bethesda, Square Enix, Ubisoft, PC Gaming Show, och Nintendo.

E3 har blivit den plats där många utvecklare och företag visar upp sina kommande spel och ny hårdvara, och besöks av tiotusentals inom branschen och hundratals utställare. Dessutom livesänds presskonferenserna för en stor publik världen över.

E3 ger en fingervisning om vart spelvärlden är på väg, och vilka trender som råder i branschen.

ANNONS