Carrie Fishers bästa citat

Klicka dig vidare i bildspelet ovan för att läsa Carrie Fishers bästa citat.

ANNONS
|

Skådespelaren, manusförfattaren och skribenten Carrie Fisher gick bort tisdagen den 27 december. Hon blev 60 år.

Carrie Fisher föddes in i en Hollywoodfamilj, som dotter till skådespelaren Debbie Reynolds och sångaren Eddie Fisher. Hon levde tidigtett offentligt liv och började ta droger som ung. I sin självbiografi har hon berättat om sitt kokainmissbruk, till exempel under inspelningen av de första Star Wars-filmerna.

Öppen om sjukdom

I både sin självbiografi och i intervjuer har Carrie Fisher varit öppen om sin bipolaritet. Hon fick diagnosen när hon var 24 år, men självmedicinerade först med bland annat kokain. Först i 30-årsåldern accepterade hon sin sjukdom.

Fisher skrev regelbundet i The Guardian om mental ohälsa och att leva med bipolaritet. I intervjuer har hon berättat om hur hon varit beroende av vissa psykofarmaka, och perioder då hon fått elektrokonvulsiv behandling (ECT).

ANNONS

Anlitad för sin humor

Efter Star Wars-filmerna spelade Carrie Fisher bland annat i den romantiska komedin När Harry mötte Sally (1989) och Sibling Rivalry (1990). Snart riktade hon om sin karriär till en roll bakom kameran, som manusförfattare och manuskonsult. Hon anlitades flitigt för att spetsa till redan skrivna manus ochvar känd för sin snabba humor.

Läs några av hennes bästa citat i bildspelet ovan, eller scrolla igenom hennesTwitterkonto.

ANNONS