Arbetsplats. På Lorensberg kafé och bistro skrev trebarnsmamman Yamilé Andreasson delar av "Någon att dö för". Det var lättare att koncentrera sig där eller på Mignon än hemma i huset i Grimeton.
Arbetsplats. På Lorensberg kafé och bistro skrev trebarnsmamman Yamilé Andreasson delar av "Någon att dö för". Det var lättare att koncentrera sig där eller på Mignon än hemma i huset i Grimeton.

Gisslandrama sker på Gekås i Ullared

Efter att ha sprängt hela gallerian i Varberg i debutboken, förlägger Yamilé Andreasson uppföljarens gisslandrama till Gekås.

ANNONS
|

Läs också: Gallerian i Varberg sprängs i debutroman

"Någon att dö för" utspelar sig i Varberg 20 år efter "När jag ser dig", bland annat på de kaféer där Yamilé Andreasson har suttit och skrivit.

- Fokus ligger mer på barnen nu, särskilt Valerie, som föddes i slutet av första boken. Hon kidnappas på Gekås när ett rån som går fel, men varför avslöjas först senare. Jag ville skapa en liknande spänning, men kunde ju inte spränga en galleria till, så jag åkte till Gekås för att fota och fundera på hur en liga skulle ha gjort för att ta sig in där, säger Yamilé.

ANNONS

Det tog fyra år innan den åttonde versionen av Yamilés första roman gavs ut av Idus Förlag i Lerum. Hittills har ungefär 200 av upplagan på 1 000 böcker sålts.

Del två ges ut i 500 ex och signeras på Göranssons i Varberg lördag den 25 maj.

- Jag hade inte planerat en fristående uppföljare, men ändrade mig efter att ha fått många mejl och kommentarer om det. Testläsarna tycker att del två är ännu bättre.

Yamilé är även aktuell med två noveller i Ariton Förlags samlingar "Insikter" och "Kvinnan och eken".

– De är inte självupplevda, men har verklighetsbakgrund och behandlar tunga ämnen. "Sviken" handlar om porrberoende och "Det kunde varit du" om incest.

På gång är även en "Romeo och Julia"-berättelse och en fantasyroman, som ett förlag först ville dela upp till en trilogi, men till slut sa nej till.

- Ett annat förlag sågade första delen och tyckte att den innehöll en våldtäkt, när huvudpersonen blir av med oskulden med vampyrdemonen som för bort henne. Jag blev chockad och tänkte bränna boken, trots att nio av tio testläsare var positiva till den. Jag har ändrat lite på det kapitlet och nu håller jag tummarna för att något annat förlag ska nappa, berättar Yamilé.

ANNONS

Hittills har ungefär 200 av upplagan på 1 000 böcker sålts och en talbok producerats.

Namn: Yamilé Andreasson (född Gonzáles Medina).

Född: 1972 i Chile. Uppvuxen i Alvesta och Ljungby.

Bor: I Grimeton med maken Mikael och deras dotter och två söner.

Yrke: Gör hemsidor, föder upp draghundar, tillverkar smycken och hundtillbehör, samt skriver böcker.

Aktuell: Med "Någon att dö för", uppföljare till debutromanen "När jag ser dig". Släpps på Idus Förlag och signeras av författaren på Göranssons i Varberg 24/5.

ANNONS