Caroline Twamleys nya bok gick direkt upp på topplistan

När första delen av Caroline Twamleys nya boktrilogi släpptes förra veckan gick den direkt upp på ljudboktjänsten Storytels ”Heta titlar”-topplista. Författaren beskriver boken ”Cora" som en relationsroman med inslag av feel-good och spänning.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Förra året debuterade falkenbergaren Caroline Twamley med reseskildringen “Vilse på Nya Zeeland” tillsammans med sin syster Josefine Jansson. Nu är hon aktuell med sin första egenskrivna roman, som sedan den släpptes legat på den populära ljudbokstjänsten Storytels “Heta titlar”-topplista.

– Som författare blir man ju otroligt glad av att ligga på sådana listor eftersom det innebär att fler ser den. Det släpps böcker hela tiden så det är väldigt svårt att nå fram bland alla, säger hon.

Att för första gången skriva en bok helt på egen hand var en utmaning, säger hon.

– När vi skrev tillsammans läste vi varandras delar hela tiden och fungerade som varandras bollplank. Nu har det varit en lång period då jag suttit med boken helt själv. Den här boken är också helt skönlitterär medan den förra var baserad på brev som vi skickade hem.

ANNONS

Handlar om att brottas med livets olika roller

Första delen av trilogin handlar om affärskvinnan Cora och hur hon slits mellan sina egna behov och önskemål och det som är bäst för personerna i hennes närhet.

– Man kan säga att hon visar upp lite olika sidor beroende på vem hon är för stunden. Affärskvinna, mamma, syster och så vidare. Boken handlar om att hon brottas med att komma till rätta med alla de här rollerna.

Varifrån fick du inspiration till handlingen?

– Jag tycker det är intressant med vilka fasader folk visar upp. Vad man väljer att delge till andra och inte, och varför man gör så. Jag ville skriva om bok om det.

Hela trilogin redan färdigskriven

När Caroline Twamley skrev det ursprungliga manuset innehöll det tre separata historier på samma tema som vävdes ihop till en bok. När hon skickade manuset till förlaget svarade de att de tyckte det skulle delas upp till en trilogi.

– Oj, tänkte jag. Ska jag göra tre böcker av det här? Men då hade jag ju egentligen historierna väldigt klart för mig och behövde bara fördjupa dem och ge lite fler detaljer. Så nu är hela trilogin är i stort sett klar, del två ligger hos förlaget och trean är hos en korrekturläsare.

ANNONS

När släpps de två andra delarna?

– Jag fick inte veta vilket datum den här boken skulle släppas förrän tre veckor innan. Så jag vet faktiskt inte alls, jag sitter ovetande in i det sista.

ANNONS