Banksys 'Game changer' har dragit in ett rekordbelopp på auktion i London. Arkivbild från sjukhuset i Southampton där målningen först dök upp.
Banksys "Game changer" har dragit in ett rekordbelopp på auktion i London. Arkivbild från sjukhuset i Southampton där målningen först dök upp. Bild: Andrew Matthews/AP/TT

Banksymålning såld för rekordbelopp

ANNONS

Nästan 198 miljoner kronor. Det betalade en köpare för en målning av den hemlige brittiske konstnären Banksy på en auktion på tisdagen, skriver AFP.

Verket "Game changer" såldes av auktionshuset Christies i London och slutpriset är det högsta som någonsin betalats för ett Banksy-verk. Pengarna går oavkortat till att stödja brittiska sjukvårdsarbetare under pandemin.

"Game changer" dök upp första gången på ett sjukhus i Southampton under den första virusvågen i fjol. Verket föreställer en pojke som håller i en superhjältedocka i sjuksköterskeuniform medan de två klassiska superhjältarna Batman och Superman är förpassade till papperskorgen.

Det senaste verket av Banksy, vars identitet ännu är okänd, som såldes var "Show me the Monet" som i höstas gick under klubban för 87 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS