Rapparen Asap Rocky, som har två barn med megastjärnan Rihanna, ska upp i rätten i ett mål som gäller skott mot en tidigare vän ur rapkollektivet Asap för två år sedan. På bilden är Rihanna och Rocky (Rakim Mayers) på modeveckan i Paris i februari 2022. Arkivbild.
Rapparen Asap Rocky, som har två barn med megastjärnan Rihanna, ska upp i rätten i ett mål som gäller skott mot en tidigare vän ur rapkollektivet Asap för två år sedan. På bilden är Rihanna och Rocky (Rakim Mayers) på modeveckan i Paris i februari 2022. Arkivbild. Bild: Vianney Le Caer/AP/TT

Asap Rocky i rätten för skjutning mot vän

Rapparen Asap Rocky ska upp i rätten för att ha vapenhotat och skjutit mot en tidigare vän för två år sedan. Det har en domstol i Los Angeles kommit fram till.

ANNONS

Asap Rocky, som är partner till och har två barn med megastjärnan Rihanna, anklagas för att ha dragit vapen två gånger, och skjutit en gång, mot den gamle vännen Terell Ephron i Hollywood 2021. Ephron , med artistnamnet Asap Relli, var med och grundade hiphopkollektivet Asap i New York 2008.

Asap Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, nekar till anklagelserna.

Ephron skadades lätt i handen när ett skott snuddade honom, enligt vad som framkommit i rätten.

Medan Asap Rocky har haft stora framgångar har det gått sämre för andra i kollektivet som råkat i missbruk och misär. Händelsen som nu blivit rättssak handlar om ett bråk som uppstod mellan Mayers och Ephron i samband med att en annan i kollektivet hade dött. Ephron hävdar att han kritiserat Mayers för att ha svikit de övriga.

ANNONS

– Jag ville bara ge min syn på saken, beskrev Ephron händelsen i rätten förra veckan och hävdar att Mayers både hotade att döda honom och sedan sköt.

Bråket mellan de två finns till en del bevarat genom kameraövervakning.

Asap Rocky är tidigare dömd för en misshandel i Sverige, som inträffade efter ett festivaluppträdande i Stockholm i slutet av juni 2019.

ANNONS