Casper Janebrink ser fram emot höstens jubileumsshower på Kajskjul 8 i Göteborg. Arkivbild.
Casper Janebrink ser fram emot höstens jubileumsshower på Kajskjul 8 i Göteborg. Arkivbild.

Arvingarna firar jubileum med krogshow

Melodifestivalen, dansbandsveckor och Svensktoppen är näst intill vardagsmat för Arvingarna som har hållit ihop i 30 år. Men i höst bryter de ny mark med en stor krogshow för att fira sitt jubileum.

ANNONS
|

Krogshowen "I takt med tiden" sätts upp på Kajskjul 8 i Göteborg och bandet utlovar tillbakablickar, klassiker, allsång och en del nytt material.

- Som publik tror jag att man får en helkväll med god mat, god underhållning, många goa skratt och alla goa hits med Arvingarna, säger Casper Janebrink.

Han ser showen som någonting helt nytt och lockas av utmaningen.

ANNONS

- Det är det som är det roliga med att spela musik och hålla på med detta. Det är ens jobb, ens fritidsintresse och en hobby. Man skissar och tänker och tankarna far kring hur vissa nummer ska presenteras och göras, säger han.

"Tillsammans är vi starka"

Med sig tar de bland annat Melodifestivallåten "I do", som de kom på sjunde plats med i årets final.

- Det verkar som en låt som har satt sig och det känns jättekul att ha en ny hit med i bagaget.

Under de 30 år som Arvingarna har spelat ihop har de sett många andra band splittras eller byta medlemmar. Men de har hållit ihop sin kvartett, och Janebrink tror att en anledning till det är att ingen av dem har drömt om en solokarriär.

- Vi har känt att vi vill lyfta Arvingarna och hålla ihop. Tillsammans är vi starka, på något sätt, säger Janebrink.

ANNONS

Men det har inte alltid varit en dans på rosor. För fem–sex år sedan ifrågasatte de sitt upplägg och snuddade vid tanken på att lägga av.

- Då kände vi att vi måste göra en ändring för att orka och tycka det här är kul.

Sålde sina turnébussar

Arvingarna bestämde sig för att byta dansbanor mot exempelvis konserthus och stadsfestivaler. De sålde turnébussar och instrument och lade om helt.

Nu har de lågan uppe igen och hoppas på många fler år tillsammans med varandra och publiken.

- När vi hade firat tio år 1999 kände man att "jösses vad tiden gick fort" – men sen har det bara rullat på. Och om man bara får ha hälsan i behåll så tror jag att vi lätt kommer att hålla på i tio år till, säger Janebrink.

De 22 föreställningarna med "I takt med tiden" spelas mellan den 20 september och den 23 november. Biljetterna släpps den 19 mars.

ANNONS
TT

Fakta: Arvingarna

Gruppen består av Casper Janebrink – sång och bas, Kim Carlsson – gitarr och sång, Tommy Carlsson – trummor och sång, och Lars ”Lasseman” Larsson – klaviatur, gitarr och sång.

Bildades 1989 i Partille utanför Göteborg. 1993 debuterade Arvingarna i Melodifestivalen och vann med ”Eloise”. I Eurovision Song Contest kom man sedan sjua. Bandet tävlade igen 1995, 1999, 2002 och 2019.

Namnet på gruppen anspelar på att medlemmarna alla har pappor som också har spelat i dansband (Flamingokvintetten och Streaplers). 1992 fick bandet en Grammis för sitt album ”Coola killar”. 2018 vann Casper Janebrink programmet “Stjärnornas stjärna” i TV4.

ANNONS