Albin Lee Meldau talar ut i en intervju om tiden efter att han slog i genom i "Så mycket bättre". Arkivbild.
Albin Lee Meldau talar ut i en intervju om tiden efter att han slog i genom i "Så mycket bättre". Arkivbild.

Albin Lee Meldau berättar om sitt missbruk

Albin Lee Meldau, uppvuxen i Åsa, slog igenom stort i senaste säsongen av TV4:s "Så mycket bättre".

ANNONS
|

- Egentligen har jag brutit ihop långsamt under många år. Jag har nu fått lära mig att om man rökt så mycket som jag har gjort, stannar man av mentalt. Jag var helt utbränd, allt snurrade. Jag har jobbat dygnet runt i flera år. När jag skulle vila, då vilade jag inte, säger han och fortsätter:

- Före inspelningen av "Så ­mycket bättre" i somras kom jag direkt från en USA-turné. Jag var dyngrak hela tiden på den turnén, jag gick från bar till bar. Som missbrukare ser man aldrig vidden av problemet.

ANNONS

Albin Lee Meldau berättar att hans vänner i december tvingade honom att skriva in sig på ett behandlingshem, där han nu fått hjälp för sitt missbruk. Han uppger att han innan dess använt någon form av narkotika eller alkohol varje dag sedan han var 15 år gammal.

När Göteborgssångaren ställde in konserter med hänvisning till sjukdom strax innan jul var det på behandlingshemmet han befann sig.

- Vissa dagar var jag förbannad, tyckte allt var bullshit, men nu är jag oerhört tacksam. Det är få för­unnat att kunna göra en sådan här sak, säger han.

2016 släppte Albin Lee Meldau singeln "Lou Lou" som nu har över 20 miljoner strömningar på Spotify. Ändå har han varit en doldis för den svenska publiken, något som ändrades när han medverkade i "Så mycket bättre". Han uppger att han inte kommer att ge ytterligare kommentarer utöver intervjun med DI Weekend.

TT

ANNONS