2entertains koncernbolag aktie rusade på börsen

Nöjesjätten Moment Group, 2Entertains moderbolag, rusade på börsen – och ökade med över 12 procent under tisdagen. Men bolagets aktie har länge gått kräftgång.

ANNONS
|

Moment Group driver bland annat Wallmans i Stockholm, Köpenhamn och Oslo, verksamhet i Kungsportshuset Göteborg, samt Hamburger Börs och Golden Hits i Stockholm. Och Moment Groups 2Entertain sätter upp musikaler, teater och shower i bland annat Lisebergsteatern och Vallarna i Falkenberg.

Misslyckade satsningar och den för nöjesbranschen förödande pandemin har gjort att bolagets aktie, som är registrerad på Stockholmsbörsens huvudlista länge gått kräftgång och bolaget fick göra en nyemission under pandemin för att ta in kapital. Aktien är nu värd under kronan och värdet på bolaget på börsen är knappt 250 miljoner kronor.

På tisdagen ökar dock aktien tvåsiffrigt och hade gått upp över 12 procent vid lunchtid. Finansinspektionens insynsregister visar att ordföranden köpte 700 000 aktier i bolaget under måndagen.

ANNONS

Kursutvecklingen kan ses mot bakgrund av en kraftig nedgång när kvartalsrapporten presenterades i fredags, vilket fick marknaden att se negativt på bolaget. I mitten av 2010-talet var Moment Group värd över 22 kronor på börsen.

LÄS MER:Bolagen från Göteborg som kraschat på börsen

LÄS MER:Joe Labero ska väcka nytt liv i Kungsportshuset

LÄS MER:Långivare räddar nöjesjätten Moment Group undan konkurs

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS