Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

New Tide Orquestra sänds i tv

I helgen visar SVT en timslång konsert med bandet New Tide Orquesta i serien "Veckans föreställning".Per Störby, kompositör med rötterna Falkenberg, är ledare för bandet.

Vad hände med New Tango Orquesta, som ni hette tidigare? Har ni bytt namn?

- Ja, just "Tango" har begränsat både oss och arrangörer. I början var vi väldigt inspirerade av New Tango, och det är vi fortfarande, men det är inte det enda vi gör. Vi har pratat länge om att byta och nu har vi äntligen tagit tag i det.

Vad är det för föreställning som visas på lördag?

- Vi tog en tur på Göta Kanal med en fin gammal båt och spelade framför kameror, utan publik. Det är en blandning av dokumentär och konsert.

Vad gör New Tide Orquesta i dag?

- Vi har precis blivit klara med vårt sjätte album som ska släppas i oktober, så i höst arbetar vi med marknadsföring. Sedan ska jag vara pappaledig, så tillhörande turné startar inte förrän i vår. Det kom viktigare saker emellan, helt enkelt, så vi fick skjuta på den.

Vad har du gjort i sommar?

- Vi har bara varit i vår studio i Stockholm och spelat in. Den heter Las Palmas och det är det närmaste sol jag har kommit. Men i tisdags kom jag faktiskt ner till Falkenberg och ska ha två veckors ledigt.

Vad ska du göra på din lediga tid?

- Vi vill åka på loppisar och så ska vi upp till Way Out West i Göteborg till helgen. Jag hoppas på att det blir lite fint väder, så man kan bada. Annars blir det långa promenader på stranden och bokläsning på gräsmattan. Jag skulle vilja plocka jordgubbar men vet inte om säsongen är slut.

Fotnot. "Veckans föreställning. New Tide Orquesta" visas lördag 11 augusti klockan 20.00 i SVT2 och repriseras kl. 21.30 i SVT24 kvällen efter.