Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jan Gradvall och Zannah Hultén har utgjort expertpanelen i TV4:s "Stjärnornas stjärna", som leds av Petra Mede. Arkivbild.

Zannah Hultén är död

Zannah Hultén är död, rapporterar Aftonbladet. Hon medverkade senast som expert i TV4:s "Stjärnornas stjärna".

"Vi är förkrossade av nyheten att Zannah gått bort. Hon var en fantastisk person som vi fått äran att lära känna", säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för ”Stjärnornas stjärna” i ett uttalande.

Artisten, sångpedagogen och producenten Zannah Hultén har under våren setts som musikexpert i TV4:s "Stjärnornas stjärna" tillsammans med Jan Gradvall. I ett inlägg på Instagram berättar han nu om sorgen efter beskedet.

"Oersättlig"

"Den fantastiska Zannah Hultén och jag var tillsammans expertkommentatorer i 'Stjärnornas stjärna' i TV4. Varje minut med henne var ljus. Detta är bland det roligaste jag gjort. Hennes kunskaper om musik var unika, Zannah har varit sångcoach åt 75 procent av Artist-Sverige + Red Hot Chili Peppers", skriver han och fortsätter:

"Efter program 4 den 7 april fick Zannah ett besked som gjorde att hon var tvungen att lämna programmet. Hon bad oss att enbart säga 'av personliga skäl'. Vi kände alla att hon var oersättlig, i de senaste 3 programmen har jag fått köra själv. Nu i kväll kommer beskedet från Zannahs dotter Iman att Zannah har somnat in. Det är obeskrivligt sorgligt. Det är bara drygt 3 veckor sen vi satt där. Alla tankar till Iman och Zannahs familj och enormt stora vänkrets."

Lyfte andra artister

Hultén har bland annat arbetat med artister som Robyn, Veronica Maggio, Zara Larsson, Icona Pop och Red Hot Chili Peppers. Hon har varit sångcoach för den svenska uppsättningen av "Mamma Mia!" och har dessutom turnerat och släppt skivor själv. 1994 grundade hon sångskolan Song Academy Sweden.

I en presentation på Song Academys hemsida berättade hon om sin drivkraft: "Jag älskar att få lov att tända gnistan, att ge verktyg för sångaren, artisten att kunna hitta sitt eget unika uttryck, sin röst för att kunna beröra".

- Hon var alltid mån om att människorna runt omkring henne mådde bra. Hon var omtänksam. Det är svårt att sätta ord på det just nu, säger Tomas Lingman, Hulténs manager, till Aftonbladet.

Till Aftonbladet säger Frida Skogh, pressansvarig för "Stjärnornas stjärnas", att man inte lämnar någon ytterligare kommentar i nuläget av respekt för familjen.

Zannah Hultén blev 62 år.