Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kate Winslet besöker Sverige i brittiska släktforskningsprogrammet "Who do you think you are?". Arkivbild. Bild: Frank Gunn/AP/TT

Winslet släktforskar – hittar svenska rötter

Kate Winslet besöker Sverige för att leta efter sina rötter i BBC:s "Who do you think you are?". Men stjärnan har fått kritik för sin medverkan.

I släktforskningsprogrammet "Vem tror du att du är?" får kändisar hjälp att leta upp sina förfäder och följa deras historier. Nu har skådespelaren Kate Winslet hittat sin svenska anfader i den brittiska versionen av programmet. Men stjärnan får enligt brittiska medier kritik för att hon blir "för känslosam" i programmet.

Det är i Halland som "Titanic"-stjärnan hittar sina rötter, då hennes morfars farfars farfar var stalldräng på Sperlingholms gods utanför Halmstad, skriver Hallands Nyheter. Winslet blir tårögd när hon får veta att han dömts till 70 piskrapp för att ha stulit potatis i början av 1800-talet.

Hans sonson Alfred var den som emigrerade till Storbritannien och sedermera blev framgångsrik skräddare på Savile Row i London. Kate Winslet får även kritik i hemlandet för att överdriva det faktum att hennes förfäder var fattiga arbetare.

– Jag kommer från en lång rad fattiga människor på båda sidor av släkten. Det förklarar kanske varför jag alltid har försökt att förmedla mina föräldrars värderingar till mina barn, säger hon till Radio Times.

Kate Winslets mamma gick bort 2017 och hade innan sin död uppmanat dottern att ta reda på mer om deras svenska anor, berättar Winslet i intervjuer.

Ann Edliden/TT