Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Will Ferrell var orolig för att beslutet att spela tomtenisse i filmen "Elf" 2003 skulle förstöra hans karriär. Arkivbild.

Will Ferrell trodde han skulle floppa i "Elf"

Will Ferrell avslöjar i James Cordens pratshow att han trodde att rollen som den snälle nissen Buddy i "Elf" skulle vara förödande för hans karriär.

Julfilmen från 2003 har blivit en klassiker och gav Will Ferrell en ordentlig skjuts i karriären. Men skådespelaren avslöjar att han hade sina tvivel under inspelningarna.

- De första två veckorna spelade vi in utomhus i New York och jag upptäckte att jag skulle springa omkring i staden i gula tights i större delen av filmen. Folk som kände igen mig från "Saturday night live" undrade vad jag höll på med och om jag mådde bra.

Filmen handlar om människobarnet Buddy, som adopteras av tomtens nissar och växer upp på Nordpolen. När sanningen uppdagas reser han till New York för att hitta sin riktiga pappa, som spelas av James Caan. Ferrell avslöjar att hans kollega till en början inte var imponerad av hans insats.

- Han kom fram till mig på premiären och sade "Jag måste berätta att under inspelningarna tyckte jag att du spelade över alldeles för mycket. Men nu ser jag vad du höll på med. Bra jobbat!".

"Elf" röstades nyligen fram till näst bästa julfilm i Storbritannien, där den slog "Love actually" som hamnade först på fjärde plats. Etta blev Frank Capras "Livet är underbart".