Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lysande utsikter. Med lysrör på scenen och ett trevligt gung charmade sig Halmstadbandet Avenine till en vinst i musiktävlingen Imagine Halland i lördags. Nu väntar Imagine-final i Uddevalla för de fyra popmusikerna.

Vinst för Halmstadkvartett

1990-talsinfluerad pop gjorde Avenine till segrare i hård konkurrens under lördagens tävling Imagine Halland på Nolltrefem. Nu väntar final i Uddevalla för Halmstadkvartetten.

Knappt hade Melodifestivalen hunnit avslutas förrän det var dags för nästa rafflande musiktävling. Den här lördagskvällen var det dock inte tv:n som stod för underhållningen utan Nolltrefem i Halmstad och tävlingen Imagine Halland.

Tio band och artister fajtades om fyra vinster utöver själva förstapriset: att få resa till Uddevalla och delta i den nationella Imagine-finalen.

Den halländska konkurrensen var både brokig och imponerande, från rytande hårdrock med Following Dark Temptations till sprudlande pop med Teorin, och juryn hade ingen lätt match att utse en vinnare.

Flera låtar handlade om krossade hjärtan, som Sebastian Dinamarcas ”Bara en vän”, Fluorescents ”Wasted time” och Anja Lagerqvists ”Säg mig nu”.

Men trots det gick kvällen i glädjens och gemenskapens tecken när publiken – till största delen bestående av de artister som för tillfället inte stod på scenen samt anhöriga – peppade på varje framträdande och både headbangade och klappade takten.

Gladast av alla var basisten Kalle Brissman i svensksjungande popbandet Teorin från Halmstad. Med smittande leende och sorglöst sätt kammade han hem priset för kvällens bästa individuella prestation.

En som kunde glädjas åt dubbel vinst var Halmstadsångerskan Anja Lagerqvist, som vann både en spelning på Gullbrannafestivalen i sommar och en chans att spela in en låt i Breakouts musikstudio. Till Gullbrannafestivalen skickades även Halmstadbandet Fluorescent, medan Kungsbackakillarna i rock ’n’ rollbandet The Old News fick biljetten till Heagårds rock- och bluesfestival.

Men det gäng som kammade hem storvinsten och får representera Halland i riksfinalen i Uddevalla var den indiepopdoftande Halmstadkvartetten Avenine – som avslutade kvällen och firade sin seger genom att stagedivea rätt in i den jublande publiken.

Bild: Patrik Ljungman
Bild: Patrik Ljungman