Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Taylor Swift prisades och uppträdde på American Music Awards.

Vinnaren Taylor Swift gjorde ny valuppmaning

Flera av kändisarna vid American Music Awards tog tillfället i akt och uppmanade folk att gå och rösta. Kvällens stora vinnare Taylor Swift, som redan sägs ha lockat hundratusentals nya väljare att registrera sig, gjorde en ny påstötning.

Taylor Swift fick kamerorna att smattra när hon klev in på American Music Awards i Los Angeles. Storstjärnan gick i söndags ut och uppmanade sina 112 miljoner följare på Instagram att gå och rösta i valet, och gav sitt stöd till demokratiska kandidater i sin hemstat Tennessee.

Enligt organisationen Vote.org har 250 000 nya väljare registrerat sig sedan dess, vilket är betydligt fler än under hela förra månaden, skriver Reuters.

Vann årets artist

När AMA hölls i natt, svensk tid, gjorde Swift sitt första framträdande på galan sedan 2014 med "I did something bad". Hon tog även emot flera priser, bland annat den prestigefulla statyetten för årets artist. I tacktalet upprepade hon sin uppmaning.

- Det här, och alla andra priser som delas ut i kväll, har röstats fram av folket. Och vet ni en annan sak som folket röstar i? Mellanårsvalet äger rum den 6 november, gå och rösta. Jag älskar er, sade hon till publikens jubel.

"Jag är en väljare"

Andra tog också chansen. Programledaren Tracee Ellis Ross bar en t-tröja med trycket "Jag är en väljare", och skådespelaren Billy Eichner uppmanade alla unga i publiken att registrera sig för att kunna rösta.

- Nu är tiden inne, om du tror på jämställdhet för kvinnor, för färgade, för hbtq-samhället. Om du tror att klimatförändringen är på riktigt och att vi behöver göra något åt den. Låt ingen säga att din röst inte räknas, sade komikern.