Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Crone ropade ut ett glädjevrål efter att han gick vidare till final i Eurovision Song Contest. Arkivbild.

Victor Crone: Hoppas inte Sverige blir sura

Det går inte att rösta på sitt eget land i Eurovision Song Contest, men för svenskar som vill rösta blågult finns ett annat alternativ.

Svenske Victor Crone tävlar för Estlands räkning med bidraget "Storm", och kommer att ställas mot John Lundviks "Too late for love" och de 24 andra bidragen i Eurovision Song Contest.

Han går in helt för seger.

- Ja, det är klart, annars hade inte jag ställt upp. Det är tråkigt att gå in i någonting och säga “jag är nöjd om jag blir trea, säger Victor Crone.

Bättre förr

När han tog sig vidare från semifinalen upplevde han att rösten inte satt som den skulle. Inför finalen är han mer förberedd.

- Ingen hade sagt till mig att arenan skulle bli helt svart och att alla skulle ha vristband som var som ficklampor. När jag gick upp och allt släcktes var det som att jag tappade andan, så jag tappade lite toner, berättar han.

Han är en av många artister som drabbats av stora teknikproblem, men under de senaste repetitionerna har det flutit på bra.

- Nu är greenscreenen på plats. Men visst, ser man på det jag gjorde i Estland så ser den produktionen extremt mycket bättre ut. Men det är som det är, jag är glad att det blev någonting överhuvudtaget, säger han.

"En ära"

Under lördagen ska han försöka ta det lugnt och spara på rösten under eftermiddagsrepetitionen, för att sedan tagga upp till finalen.

TT: Hur känns det att inte tävla för Sverige?

- Det är klart att det känns lite konstigt. Sverige är mitt hemland men jag har jobbat i tre år i Estland och jag känner mycket kärlek till Estland och Tallinn. Det är en ära att tävla för dem, säger han och tillägger:

- Sedan hoppas jag att Sverige inte blir sura på mig för att jag gör det här. Jag kanske kan göra Melodifestivalen en annan gång.