Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Veckans bästa nöje

Det blir ännu en supervecka på nöjesfronten. Här är alla de bästa tipsen!

Musik: Veckans konserter

Dan Hylander spelar på Glommens Fiskekrog i kväll. Och visst minns vi hans klassiker som Svart Kaffe och Skuggor i skymningen?

I morgon kväll gör Moneybrother ett sologig på Majas stora utescen. Kanske laddar han inför sin medverkan i höstens ”Så Mycket Bättre”. På söndag är det dags för Marit Bergman och Ola Salo att gästa Majas och på onsdag spelar Avantgardet med Ove & the Hitmakers på Majas.

Fredag den 4 aug har Majas en visfestival med Jack Vreeswijk, Cajsa-Stina Åkerström, Patrik Isaksson och David Urwitz.

I Falkenberg gästar Linda Ström, Ale Möller & Knut Reiersrud Stålboms i morgon lördag. Linda ingår i trion Cookies ’n Beans och har också samarbetat med Staffan Hellstrand.
I Societetsparken i Varberg tar Unga förmågor plats på scenen på onsdag medan torsdagen tillhör bandet West of Eden vars hjärtan klappar för keltisk folkmusik. Fredag den 4 aug går Kim Larsen & Kjukken upp på Societetsparkens scen.

Gruppen Breabach från Skottland spelar ”eldig skotsk folkmusik med finess” på Glommens Fiskekrog fredag den 4 aug. Gruppen består av fem skotska musiker som både sjunger och dansar.

Konst: Veckans utställningar

Michael Qvarsebo från Halmstad visar upp sin konst i utställningshallen på Falkenbergs Sparbank. Han är bland annat känd för att använda katten som motiv i sina målningar och för att han gör parafraser på kända verk. Utställningen pågår den 1-31 aug.

I entréplan på Komedianten ställer Nematallah Nowrouzi ut porträtt, landskap och abstrakt måleri den 1-30 aug.

Ingela Alvmyren visar sina akvareller med fåglar och motiv från naturen på Galleri Stensjö i Ugglarp onsdag-söndag.

Musikfestival: Visdagar i Varberg

Varbergs visdagar pågår torsdag till söndag den 27-30 juli i Societetsparken. Den 28 juli blandar Nadice Fredriksson pop och traditionell visa och Toni Holgersson tolkar bland annat vispoeten Charlie Engstrands sånger. Den 29 juli går Dan Hylander och Sophie Zelmani upp på scen och den 30 juli är det Alice B:s och Kajsa och Marlenas tur. Alice B kommer från Kungsbacka och har bland annat spelat med Håkan Hellström på Ullevi. Kajsa och Marlena känner vi igen från Tant Strul. 

Musik: Beatleslåtar

The White Album är en musikalisk show och hyllning till The Beatles på Hwitans scen fredag den 4 aug. De spelar material från Beatles legendariska vita dubbel platta från 1968. Med låtar som ”Back in the USSR ” och ”Ob-La-Di Ob-La-Da” tar ensemblen med publiken på en resa till 1960-talet.

Allsång: Dansband och jazz

På måndag är det dags för Allsång på Vallarna igen med välkända och älskade artister. Kvällens gäster är Lill Lindfors, Olle Jönsson från Lasse Stefanz samt skådespelaren och jazzmusikern Anders Linder. Anders är för evigt förknippad med det klassiska uttrycket ”galaxer i mina braxer” när han spelade Kapten Zoom i barnprogrammet från 1976. Även medlemmarna i Sibbarpsrevyn och sångerskan Sara Carlssson medverkar i Allsången.

Teater: Mamma Mu

På tisdag kommer Mamma Mu och Kråkan till Falkenberg där Mamma Mu tänker bygga en koja på Bellmanplatsen vid Vallarna. Den mer försiktige Kråkan försöker avstyra det hela för inte kan väl en ko bygga en koja?

Musikal: Liveorkester

Musikalen “The Last 5 Years” spelas torsdag till lördag den 3-5 aug på Varbergs teater med liveorkester på scen. Jason Robert Brown’s intima drama handlar om ett ungt äktenskap i förfall.