Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Varbergstjejer med hjärtat i countrymusiken

De är Varbergstjejerna som har countrymusiken i sina hjärtan och kanske Nashville inom räckhåll. På lördag den 5 augusti gör de sin första spelning på Fridas - som Carlington Country.

– Vi älskar countrymusik båda två, säger Angelica Redlund Carlsson som är grundaren till den nya gruppen Carlington Country där även Klara Wallington finns bakom mikrofonen.
Car står för Carlsson och Lington för Wallington. 

– Klara var min sångelev från början och när hon var klar med skolan sa jag till henne att nu ska vi sjunga tillsammans. Vi hade kört lite tvåstämmigt med gitarr bara hon och jag men så ville en av mina arbetskamrater och hans son också vara med och då var vi plötsligt ett band, berättar Angelica.

Både hon och Klara bor i Varberg och har inga planer på att flytta. Angelica har hunnit fylla 37 år och hon har en gedigen musikbakgrund med bland annat humorpopbandet Damorkeztern och det tidigare bandet Angelica and the Sitting Bulls. Klara är 20 år och tar sina första steg på allvar i musikbranschen.

– Carlington är ett helt nytt musikprojekt och det är på många sätt en mer seriös sida av mig, säger Angelica som skriver all musik själv men även gör countryversioner av kända hits.

För närvarande tillbringar gruppen mycket tid i musikstudion för att kunna ge ut sin första singel - ”Human turns to you” - i september. I pipeline ligger även en platta med tolv låtar.

– Musiken kommer att släppas på Spotify men vi har också kontakt med ett skivbolag i Nashville som eventuellt är intresserade av att ge ut plattan. Det hade så klart varit fantastiskt om det blir verklighet. 

Angelica började med musiken när hon var i 20-årsåldern efter att ha konstaterat att planerna på en skådespelarkarriär nog inte var något för henne. 2010 kom hon tvåa i sin klass i Country SM och efter det har hon fortsatt att producera en egen variant av country- och folkmusik.

– Men jag tror att jag skriver annorlunda nu efter att jag fick min dotter. På ett sätt är det svårare att skriva för man har ett annat sätt att se på saker, livet känns inte lika dramatiskt längre. Men det finns annat man kan skriva om än bara hjärta och smärta.

Till vardags är hon lärare men intresset för just country började med att hon lyssnade på den amerikanska bluegrassångerskan och violinisten Alison Krauss

– Hon har verkligen varit en stor inspirationskälla. Sedan fick jag även kontakt med musikern och producenten Sven Karlsson som hade spelat country. Han kunde den musiken väl och då blev också lättare för mig. Jag tror också att både min och Klaras röster passar väldigt bra för just den här typen av musik.

Planen är nu att bli bokade och kunna spela ute på fler ställen. På lördag den 5 augusti gör de sin premiärspelning på Fridas i Varberg då de kommer att bjuda på såväl egen material som härliga covers.

– Man kan göra country av allt, säger Angelica med ett skratt.