Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Björn Ulvaeus. Arkivbild.

Ulvaeus: Trodde Abba skulle vara bortglömda

Nyheten om att Abba ger ut ny musik slog ned som en bomb. Men att det skulle tas väl emot var alls ingen självklarhet, säger Björn Ulvaeus i en intervju i CNN.

När Ulvaeus i en intervju i CNN kommenterar nyheten om Abbas nya låtar, berättar han att han och Benny Andersson kontaktades av musikmogulen Simon Fuller. Fuller jobbade med en ny slags hologramteknik, och Björn och Bennys intresse väcktes. När de sedan började jobba med gamla Abba-låtar kände de båda att det kunde behövas ett par nya, blev inspirerade – och skrev två låtar.

När de väl var i studion var det som om tiden stått stilla.

- Det var fantastiskt. Vi hade inte varit i studion ihop sedan 1982 men det tog bara ett ögonblick, sedan tittade vi bara på varandra – det var som om ingen tid förflutit. Jag antar att det beror på att vi är så goda vänner och att banden mellan oss är så starka, säger han.

Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad tänker dock inte ställa sig på scenen igen. Den första av de två nya låtarna, "I still have faith in you", ska framföras av "Abba-avatarer" – medlemmarna i digital form – i en global tv-sändning i december. Sedan ska "abbatarerna" åka på världsturné.