Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ullevi-kvällarna med Håkan Hellström och Rammstein flyttas till 2022

Det blir inga Håkan Hellström eller Rammstein-konserter på Ullevi i sommar. Nu är beslutet fattat att flytta fram spelningarna till augusti 2022. ”Jag tror allt kommer kännas mer sommaren 2022”, skriver Håkan Hellström till fansen.

Pandemin stoppar Håkan Hellström ännu en sommar. De utsålda konserterna på Ullevi som skulle ägt rum redan 2020 och sedan planerades om till 2021 flyttas vidare till augusti 2022.

De nya datumen är 19, 20, 26 och 27 augusti. Arrangerande FKP Scorpio skriver i ett pressmeddelande att köpta biljetter automatiskt blir giltiga till det nya datumet. Inga biljetter behöver bytas ut och att de med sittplatsbiljetter får samma platser som de tidigare har bokat.

Alla biljettköpare kommer dessutom att kontaktas via mejl med detaljer för vad som gäller, även angående om man vill återlösa sin biljett.

I samband med beskedet om nya datum släpps dessutom ett mindre antal nya biljetter till försäljning.

Håkan Hellström skriver själv en längre hälsning till publiken där han bland annat berättar att han och bandet hållit igång och spelat en del tillsammans i replokalen.

Vi har ändå jammat och spelat ovanligt mycket i Oscars fina studio. Precis som i tonåren när vi sågs bara för att lira och inte var i närheten av några spelningar. Så för oss hålls musiken igång hela tiden.”

Även tyska Rammsteins båda konserter på Ullevi flyttas på nytt. Också där är FKP Scorpio arrangör.

”Konserterna blir av. De flyttas till sommaren 2022, då vaccinationen har kommit så långt att det återigen är säkert med stora arenakonserter”, meddelar FKP.

Nya datum för Rammstein på Ullevi är 29 och 30 juli 2022.

Nya datum för Håkan Hellström på Ullevi

19 augusti 2022 (ordinarie datum 12 juni 2020)

20 augusti 2022 (ordinarie datum 13 juni 2020)

26 augusti 2022 (ordinarie datum 28 augusti 2020)

27 augusti 2022 (ordinarie datum 29 augusti 2020)

Nya datum för Rammstein på Ullevi

29 juli 2022 (ordinarie datum 31 juli 2020)

30 juli 2022 (ordinarie 1 augusti 2020)

– Rammstein är en upplevelse som går bortom det vanliga. Därför är det många som reser väldigt långt för att få se dem, säger Niklas Westergren marknadschef hos arrangören FKP Scorpio.

– Det är ovanligt många som har planerat att resa in till Göteborg för den här konserten. Vi har personer i Ukraina, Israel, Förenade Arabemiraten, Australien, USA, och Ryssland som köpt biljett. Då känns det väldigt bra att kunna skjuta upp konserterna till nästa sommar, då vi räknar med att det ska vara säkert att både resa och gå på stora konserter igen, fortsätter Niklas Westergren.

Lotta Nibell, vd för arenabolaget Got Event där Ullevi ingår, har i en tidigare GP-intervju sagt att sommaren 2022 i princip redan är fullbokad, så det lär komma fler konsertnyheter framöver.

Håkan Hellströms brev till fansen

Hej alla!

Jag hoppas att ni mår bra och att ni håller hakorna uppe. Det finns mycket att glädjas åt, trots allt. Ljus och blomster på väg. Det är bra. Man ska försöka räkna positiva och fina saker. Och så ska man stoppa in de grejerna i skallen. Och låta de gå runt därinne.

Många som jag träffat har frågat om spelningarna i sommar och jag blir alltid glad över att folk undrat. Men samtidigt trist att inte ha kunnat ge något svar. Jag har vetat lika lite som alla andra. Tyvärr verkar det alltså bli svårt även i år. Grämer mig över detta... Känns verkligen som vi alla behöver mentalt vaccin nu. What the world needs now is love, sweet love och good vibrations. Lika mycket som vaccin i spruta.

Vi har ändå jammat och spelat ovanligt mycket i Oscars fina studio. Precis som i tonåren när vi sågs bara för att lira och inte var i närheten av några spelningar. Så för oss hålls musiken igång hela tiden. Och jag bränner på musik i lurar och högtalare så högt jag kan för att få in kraften i huvudet. Hoppas att ni också har nån bra kraftkälla.

Sommaren 2022 rullar vi igång beatet på Ullevi och jag vet att det kommer göras med mer soul än någonsin. Det gäller inte bara de här konserterna, utan vad ni än ser. Jag tror allt kommer kännas mer sommaren 2022. Och förhoppningsvis alltid efter det här. Kanske är det en ny dekadent dionysisk njutningsera som tar vid när vi kommer ur det här. Ett nytt blomstrande 20-tal. Jag vill gärna tänka så. Och i alla fall jag ska i så fall ta del av alltihop. Och snälla - när vi går på scen 2022 så sträck alla händer i luften. Så vi får luft under ovana vingar. Och får flyga igen. Eller bara sväva lite.

STORA kramar till er så länge!

Håll höjd.

Håkan