Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det var ju inte tänkt att det skulle vara Dramatennivå", säger programledaren Rickard Olsson. Arkivbild.

TV4 ber om ursäkt för Jesussketch

Efter starka reaktioner från tittare ber TV4 om ursäkt för ett spex om Jesu födelse som framfördes i Bingolottos uppesittarkväll.

- Jag kan ha förståelse för tittarnas reaktioner och jag kan bara beklaga att det blev som det blev, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4, till Expressen.

I programmet fick gästerna framföra ett parodiskt julspel, där Maria (Helena af Sandeberg) och Josef (Per Andersson) bråkar om vem som är far till Jesusbarnet.

"Det är någon annan som lekt snoppefar och tömt säcken", deklarerade Andersson, medan de tre vise männen Henrik Schyffert, David Hellenius och Andreas Weise måste svära på att de inte har legat med Maria.

Efteråt kom många ilskna reaktioner på TV4:s Facebooksida. "Vad ger er rätten att kränka oss kristna?", undrar en tittare. "Är vansinnigt trött på alla svordomar som haglar", skriver en annan.

- Uppesittarkvällar är inte till för att uppröra folk, och det var väl inte det mest finstämda julspel jag har sett heller, säger Gustav Carlsson.

Programledaren Rickard Olsson tar dock saken med ro.

- Det var ju inte tänkt att det skulle vara Dramatennivå på det. Och sen om man skojar med ett julspel, ska vi inte få göra det? Snälla, säger han till Expressen.