Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

My Feldt i nytt matlagningsprogram: ”Känns så jäkla kul”

I höst får vi se Halmstadprofilen My Feldt i en ny storsatsning i SVT. Tillsammans med kändiskockarna Tareq Taylor och Niklas Ekstedt sitter hon i juryn – när familjer från hela landet ska göra upp om att bli Sverigemästare i matlagning.

– Inget namn är bestämt ännu för den svenska versionen av programmet. Men konceptet har hämtats från andra länder och där har det sänts under namnet ”Family Food Fight”, säger My Feldt.

I korthet går det hela ut på att ett antal familjer ska tävla i matlagning. Respektive familjs kunskaper bedöms av en jury som alltså utgörs av Tareq Taylor och Niklas Ekstedt, plus Halmstads egen konditor, tv-profil och kokboksförfattare My Feldt.

My Feldt med i SVT:s storsatsning

– Det känns så jäkla kul och spännande! Vi kommer både att fungera som jury och programledare. Det här är SVT:s nya storsatsning inom familj, mat och tävling, fortsätter My.

Det centrala vi vill lyfta är familjeglädje, gemenskap och matlagning.

Varje lag ska bestå av tre personer och det blir totalt mellan åtta och tio lag. Kravet för att få delta är att man inom lagen på något vis är släkt med varandra. Alla tävlande måste vara över 18 år.

– Visst kommer det att finnas tävlingsmoment. Men det centrala vi vill lyfta är familjeglädje, gemenskap och matlagning. Vi är inte en hård jury, vi är en kärleksfull jury.

Sänds i SVT i höst

Programmet spelas in i Stockholm under ett par veckor i slutet av maj och i början av juni – och sänds sedan i tio avsnitt i SVT under hösten 2021. My hoppas också få medverka i fler säsonger av programmet framöver – planen är att fler säsonger ska sändas.

– Det är så många familjer, gamla farmödrar och mostrar, som sitter inne på så himla mycket kunskap. Det ska bli fint att få möta alla de här människorna, och inte bara alla vanliga, hungriga, unga människor man vanligtvis ser i rutan.

Jag hoppas verkligen att vi ska få se mat från världens alla hörn.

My Feldt se annat än husmanskost

My tycker att det ska bli jätteroligt att göra tv igen – det har hunnit gå mer än två år sedan ”Mys bröllop” sändes i Sjuan.

Det är något visst med att stå framför kameran.

– Samtidigt är det inte så att jag måste vara med i teve till varje pris, jag gör inte vad som helst för att synas. Men det här känns så lustfyllt.

– Jag hoppas verkligen att vi ska få se mat från världens alla hörn också. Vår mat är så mycket mer än svensk husmanskost i dag.

Castingen till programmet pågår fortfarande, än har man inte hittat alla familjer som ska delta. Är man intresserad hör man av sig via medverka.svt.se .