Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

"Husdrömmar" med stress och lycka i Veddige

På annandag påsk är familjen Vinterthuns nybygge i Veddige i fokus i SVT:s "Husdrömmar".
– Det är det vackraste huset jag har sett, med den fulaste parkeringen, säger den kände arkitekten Gert Wingårdh.

Med avsnitt tio på måndag den 5 april avslutas årets säsong av "Husdrömmar". Tittarna får följa hur en 35 meter lång enplansvilla byggs nästan helt i trä, på en udda tomt i Kullagård i Veddige, med utsikt mot Viskan.

Miljötänkandet är tydligt och för att undvika sprängning står huset på ett 30-tal stolpar.

– Berget är heligt. Vi har pratat med berget, i alla fall jag. Jag har lagt mig ner och funderat och väntat på att jag får nån kontakt, säger Andreas Vinterthun i programmet.

Dyra byggnadsställningar

Andreas är snickaren som för första gången bygger en villa till sin familj. Men det är inte utan stress och press, eftersom huset familjen bor i under byggperioden 2020 säljs tidigare än väntat.

Dessutom kostar bara byggnadsställningarna 12 000 kronor i veckan, alltså lika mycket som Andreas får in när han jobbar i sin firma med att bygga andras hus. Han jobbar alltså heltid en period utan att gå plus.

LÄS MER: Huset kostar 4–4,5 miljoner kronor

Sveriges Television var på plats ett dussin gånger för att filma och fångade både Andreas suckar efter stormen Lauras framfart och när han ifrågasätter en chaufför som påstod sig inte kunna köra material upp för backen och ända fram.

Gifter sig i Varberg

Förutom byggandet och fint flygfoto över Veddige ger "Husdrömmar" även en liten inblick i fyrabarnsfamiljens vardag.

– Allt har fallit på plats i Veddige. Andreas blev min räddning. Han dömer inte och är klok och vis. Jag har adhd och bara flyger runt, men han är stabil. Jag är draken som fladdrar runt där uppe och han håller kvar mig och ser till att jag inte störtar, berättar Jennie i avsnittet.

En stor händelse på det privata planet är bröllopet i Varberg, där Jennie Berg från Stockholm och Andreas Gustavsson från Göteborg efter giftermålet tar namnet Vinterthun.