Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Hollywoodfru tackar filmstjärna för att cancern upptäcktes

Artisten och sångcoachen Margareta Svensson Riggs från Varberg tackar Angelina Jolie för att hennes bröstcancer upptäcktes i tid.

Det var när Margareta, maken Seth och dottern Samantha kom hem till huset i Los Angeles 2013 efter att ha varit i Kina, som hon fick en tankeställare. Istället för att kolla räkningarna i högen med post drog hon ut en tidning.

– Det var Angelina Jolie på framsidan och när jag läste kunde det ha handlat om mig. Hennes mamma gick också bort i äggstockscancer och det stod att man kunde testa sig för BRCA, säger Margareta och syftar på en mutation som ger ökad cancerrisk.

Svaret från gynekologen blev att hon tillhörde högriskgruppen och skulle testa sig var sjätte månad.

– Mammografin var bra i september, men i januari var det någonting, bröstcancer. Då var det fruktansvärt jobbigt. Vem ska ta hand om Samantha? Vad ska hända?, fortsätter hon i tv-programmet ”Svenska Hollywoodfruar – i fokus” på Viafree.

Att hennes make Seth Riggs, berömd sångcoach till bland andra Stevie Wonder och Michael Jackson, är 88 år har också fått Margareta att fundera på en framtid när hon är ensam.

– Det är inget jag vill tänka på, men det är klart att den tanken kommer ibland, säger hon.

Bröstcancern opererades bort. Margareta fick läkaren som hade opererat Angelina Jolie – Kristi Funk på sjukhuset Cedars-Sinai.

– Jag hade sån oerhört tur att jag upptäckte det jättetidigt.

På en förhandsvisning av Angelina Jolies film ”Unbroken” tackade Margareta världsstjärnan för att ha räddat hennes liv.

– Det kom ju hundra människor och ville prata med henne, men det var som att det var bara vi och att vi stod i orkanens öga där det var helt stilla. Vi kramades och tårarna rann. Det var ett väldigt starkt ögonblick. Ett systerskap, berättar Margareta Svensson Riggs för Aftonbladet.

Margareta och hennes familj bor växelvis i Varberg, Stockholm och Los Angeles. Hon var med i "Svenska Hollywoodfruar" 2012 och återkommer i år i ett avsnitt med en återträff, som sänds den 30 oktober.

– Jag trodde att det skulle kunna bli ett trevligt och positivt möte, där vi skulle kunna prata om vad som hänt i programmet och i våra liv sedan sist. Men så mycket kan jag säga: det blev det inte. De sju timmarna som vi spelade in var faktiskt de allra värsta i hela mitt professionella liv. Jag kände mig så utsatt, så kränkt och mådde väldigt dåligt efteråt. Det är ett riktigt lågvattenmärke, sa Margareta i en intervju för en månad sedan.