Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbelt aktuell. Snart kommer Cleos nya ep och 20 maj spelar hon på Pustervik i Göteborg. ”Jag längtar redan”, säger hiphopsångerskan.

Tv-program förändrade Cleos tillvaro

För två veckor sedan var hon med i Lyckliga gatan i TV4. Sedan dess är inget sig likt. – Det har vänt upp och ned på hela min tillvaro, säger Cleo som snart ska på turné och som drömmer om ett samarbete med Håkan Hellström.

Det var ett omaka par som TV4 skapade när kanalen förde ihop Nathalie ”Cleo” Missaoui och Nordmansångaren Håkan Hemlin i programmet Lyckliga gatan.

Men som förväntat möttes de båda rutinerade artisterna i musiken och lyckades också finna någon slags gemensam mark innan programtiden tog slut.

Det kunde alla notera som såg förra veckans avsnitt av TV4-serien Lyckliga gatan. Och efter tio år som hiphopartist har Cleo nu också fått känna på lite av tv:s genomslagskraft.

– Ja, verkligen! Det är helt otroligt. Folk vill prata, ställa frågor, boka spelningar. Det har varit jättehäftigt, närmast omskakande.

Cleo berättar att hon och hennes son satt på pizzerian hemma i söderförorten Hökarängen tidigare i veckan när det plötsligt kom fram ett äldre par.

– ”Ärre du som e Cleo ..? Från TV4? Vi gillar dig!” Ha ha! Det har ju aldrig hänt tidigare, säger Cleo med en klingande Umedialekt som åren i Stockholm inte helt förmått att slipa bort.

Ännu så länge njuter hon av uppmärksamheten och att folk känner igen henne.

– Jamen det är ju helt underbart! Skithärligt. Jag älskar när olika typer av människor tycker om en, när ålder och kön och allt blandas på ett skönt sätt.

Den inställningen genomsyrar även Cleos musik. För efter att ha arbetat med stora delar av den svenska hiphopeliten (Adam Tensta, Looptroop Rockers, Linda Pira, Syster Sol, Alina Devecerski) och sjungit Vandraren med Håkan Hemlin drömmer hon om att få samarbeta med en annan Håkan. Från Göteborg. Verkligen drömmer, alltså.

– Håkan Hellström har väl aldrig samarbetat med någon hiphopare men när han väl inser att han borde göra det, då vill jag att han ska välja mig. Mig! Ta mig!

Varför gillar du Håkan Hellström så mycket?

– Jag älskar hur han förhåller sig till sin musik. Han målar en värld och träffar så jävla rätt hela tiden. Ingen kan som Håkan Hellström uttrycka ett helt liv i en enda textrad. Tillsammans med Ted Gärdestad är Håkan min största musikaliska inspiration ...

– (skratt) ... vilket såklart är helt sjukt med tanke på hur min egen musik låter. Men så är det i alla fall.