Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Linnea Henriksson. Så heter det nya albumet som den Halmstadfödda artisten nyligen släppt.

Tvära kast i Linneas liv

Det händer mycket i Linnea Henrikssons liv. Hon har precis släppt sitt tredje soloalbum och just nu befinner hon sig på ­Filippinerna, där hon är resande reporter för Musikhjälpen.

Årets tema för Musikhjälpen är Barn är inte till salu, och under veckan ska Linnea Henriksson rapportera från Filippinerna. I en film som lagts ut på Musikhjälpens Facebook går Linnea runt i en stad där sexhandeln pågår helt öppet – även med mycket unga kvinnor.

Linnea gör också intervjuer på plats, bland annat med Cassie, som redan som tolvåring utsattes för sexhandel på internet. ”Han lovade mig och min familj ett bättre liv”, berättar Cassie som i dag är fri och tacksam över att mannen som tvingade henne att jobba som cybersexmodell sitter i fängelse.

Innan Linnea gav sig av till Filippinerna sa hon så här om att ha utsetts till Musikhjälpens resande reporter:

– Det var en jätteära att få frågan och ett uppdrag som inte går att förbereda sig inför fullt ut. Men det känns skönt att ha erfarenheten av två omgångar i Musikhjälpens bur.

Men Det är tvära kast för Linnea – i november släppte hon sitt tredje soloalbum. Det heter rätt och slätt ”Linnea Henriksson”, men inte på grund av brist på fantasi.

– Jag funderade på titlar och det enda de gjorde var att begränsa plattan. Den innehåller många känsloutspel som frustration, total lycka och sorg, allt det som man går runt och känner. Och den gemensamma nämnaren är ju jag.

Titeln avslöjar hur personlig Linnea valt att vara.

– När texterna började forma sig märkte jag att jag skrev på ett personligare sätt. Det kanske är en åldersgrej, men i dag vågar jag skriva om sådant som jag håller kärt. Låtskrivandet är ett sätt att bearbeta saker och leva ut scenarier innan de händer, säger hon och tillägger att albumet har slukat mycket tid de senaste två åren.

– Jag satt länge med texter och melodier innan plattan producerades. Låtarna skulle inte försvinna i en ljudvärld. Först kom rösten, sedan berättandet och texterna och sist la vi på det som kändes kul.

Plattan blev klar för några veckor sedan, vilket innebar en viss lättnad.

– Det var härligt att få lämna studion och vinka hej till världen igen.

Efter skivsläppet och resan till Filippinerna ska Linnea ta julledigt hemma hos föräldrarna i Halmstad.

– Jag ser fram emot en riktigt mysig jul. Det känns fint att bara få tid med nära människor efter ett intensivt jobbande, säger hon.