Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Norberg, här tillsammans med sin danspartner Maria Zimmerman, berättar att han är inne i en dipp, och hoppas att sömn, godis och utflykter ska få igång honom. "Det är fortfarande roligt, men jag är trött", säger han.

Tunga steg i "Let's dance"-slutspurten

Skador, sjukdomar och trötta kroppar – den hårda träningen tar ut sin rätt på deltagarna i "Let's dance". Daniel Norberg peppar upp genom korta utflykter. Jon Henrik Fjällgren har tagit steget längre – och flytt till Gotland.

Säsongsfinalen närmar sig och nu finns det bara fyra kändisar kvar i TV4:s "Let's dance". Att slutet är nära märks inte minst på deltagarna.

Gunde Svan, som fick högsta betyg av juryn förra veckan, har upprepade gånger haft problem med ryggen. Den här veckan är inget undantag.

- Byter du dans är det nya ställen det gör ont på. Jag trodde att man skulle vänja sig vid det här, men det känns inte som att det inte blir någon större skillnad, säger han efter ett besök hos kiropraktorn.

TT: Har det varit värt det?

- Stundvis har jag funderat på om det har varit värt det, det må jag erkänna. Kroppen signalerar som den gör. Ur ett idrottsperspektiv har man fått lära sig att lyssna på kroppen och om man känner som jag har gjort de senaste tre veckorna har man tävlat för mycket, säger han.

Skallade Alexander

Margaux Dietz har missat flera värdefulla övningstimmar då hennes partner Alexander Svanberg varit sängliggandes med feber. Först i onsdags kunde de börja repetera med musik och testa på de avancerade delarna av koreografin – vilket slutade sisådär.

- Vi testade lyften för första gången i dansen och då råkade jag skalla Alex. Han fick sota för att han har varit sjuk, säger hon skämtsamt.

Daniel Norberg kommer att visa upp en ösig sida till tonerna av Galenskaparna & After Shave under fredagskvällen, och försöker att hålla humöret uppe genom pauser från replokalen och de intensiva träningspassen.

- Sanningen är att jag är trött, väldigt trött, säger han och tillägger:

- Jag är så tacksam för den här resan men det blir ju en vardag att dansa och det är inte jättestimulerande alltid. Då måste man härifrån.

"För mycket stoj"

Jon Henrik Fjällgren har tagit det steget längre och åkt till Gotland för att vara naturnära och få lite egen repetitionstid med Katja Luján Engelholm.

- Vi behöver lite kontraster, det har varit lite för mycket stoj där borta, säger han till TT.

Men deltagarna vill inte låta motgångarna hindra dem från att nå hela vägen in i mål – nu gäller det att prestera de sista tre avsnitten.

- När vi har lagt ner så mycket möda som vi har gjort skulle det vara väldigt tråkigt att behöva tappa det nu, säger Gunde Svan.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.