Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På förra skivan hade Tjuvjakt en tydlig ram, ett klart koncept och en röd tråd. Den här gången blir det mer "freestyle".

Tjuvjakt om nya albumet: "Nonchalant mixtape"

Fansen förväntade sig en uppföljning till hitlåten "Tårarna i halsen". Men enligt Tjuvjakt själva, är det nya albumet något helt annat.

Det plingar till i producenten Kid Erikssons telefon:

- Wow, vi är på plats 17 nu!

Bandmedlemmarna lyser upp, tjoar och klappar varandra på axeln. Den nya singeln ”G-unit och Canada Goose” klättrar på Spotifys topplista och hiphopkollektivet kan pusta ut.

- Eftersom vår förra låt blev så framgångsrik har vi varit nervösa över hur den nya ska tas emot. Tänk om det skulle skita sig, säger sångaren Arvid Lundquist.

Opretentiös mix

Killarna berättar att fansen har haft en viss förväntan över hur deras kommande musik ska låta. Och precis just därför gjorde de det nya albumet "Okokokokokokok" till något helt annat.

- Vi ville vända allt upp och ner och tänkte "hur kan vi gå så långt ifrån den förra skivan som möjligt?", säger producenten Fredrik Woodz.

Resultatet blev, enligt dem själva, en opretentiös mixtape-skiva.

- Jag skulle säga att ledordet och den röda tråden är "nonchalant". Det är ett gäng singlar som är jäkligt olika varandra, säger Arvid Lundquist.

Hyllning till 00-talet

Det nya albumet gästas även av några tunga artistnamn: både rapparen Petter och popartisten Thomas Stenström bidrar med sitt, på varsin låt.

- Det är två gästartister som vi själva sett upp till och älskar, säger Fredrik Woodz.

- Ja, och det var grymt att jobba med Petter. Han har kvar den här peppen att han vill utforska nya grejer. Det första han sa var "jag är down för att testa vad som helst", vilket gjorde att vi kände oss trygga med att köra vår grej, säger Olle Grafström.

I refrängen till albumets första singel sjunger killarna "G-unit och Canada Goose, Fjällräven och Snook" och syftar till urtypiska saker från deras egna barn- och ungdomstid: det tidiga 2000-talet.

- Det är en nostalgilåt och en hyllning till vår generation, säger sångaren och rapparen Olle Grafström.

- Och fan vad bra den har gått, redan 17:e plats, tillägger han nöjt.

Albumet "Okokokokokokok" släpps den 1 juni.