Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maja Söderström, Cecilia Forss, Henrik Johansson och Adrian Macéus medverkade i "Storm på Lugna gatan", årets julkalender i Sveriges Television.

Tittarrekord för årets julkalender

Under december bänkade sig ungefär var fjärde svensk framför datorer och tv-skärmar för att följa familjen Storms äventyr i det lilla samhället Järnkroken. Det är fler tittare än någonsin, skriver SVT i ett pressmeddelande. I snitt har 749 000 personer sett "Storm på lugna gatan" online varje dag, vilket är 85 procent fler än förra året.

"En ökning med 85 procent online är fantastiskt och ger oss ett kvitto på att julkalendern är en viktig tradition som samlar familjen oavsett plattform", skriver Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen och ansvarig utgivare för julkalendern.

Även tittarsiffrorna för broadcast har stigit. Snittet låg i år 2 miljoner jämfört med fjolårets 1,7.

2019 års julkalender kommer i stället att kretsa kring livet på tomteverkstan. Rollerna som tomtemor och tomten spelas av Pernilla Wahlgren och Per Andersson. För manus och regi står Fredde Granberg och Thomas Claesson som också ligger bakom den populära serien Familjen Rysberg.