Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Det är ett så prestigefullt pris, det största", säger Pernilla Wahlgren och syftar på det som Årets program på Kristallengalan. Dessutom vann hon tillsammans med dottern Bianco Ingrosso pris som årets tv-personligheter. På bilden firar de tillsammans med producenten Johan Pråmell.

Tittarnas val: "Wahlgrens värld" årets program

De tog hem det tunga tittarpriset som Årets program – och prisades dessutom som Årets tv-personligheter. Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är årets stora vinnare på Kristallengalan.

Bianca Ingrosso står mitt på scenen med två tunga priser i famnen. Hon ska strax berätta hur det känns att ta hem dubbla Kristallenstatyetter, hon väntar bara på sin mamma. Pernilla Wahlgren vill först lokalisera sin handväska. Sedan ska de posera för en bild. Men plötsligt har Wahlgren tagit upp sin mobiltelefon för att prata med någon.

- Mamma, vad gör du? undrar Ingrosso lite stressat samtidigt som guldigt konfetti sopas upp från golvet.

En kort stund tidigare presenterades tv-galans sista och mest prestigefulla pris – det för årets program, som röstas fram av tittarna.

- David Hellenius hade sagt att han hejade på oss, så när han presenterade priset och sa "va kul, de här hejar jag på trots att de ligger på en annan kanal" tänkte jag "det kan inte vara sant", säger Bianca Ingrosso till TT.

Pernilla Wahlgren, som tillsammans med dottern redan hade prisats som årets tv-personligheter tidigare under galan, berättar att hon var i chock.

- Det är ett pris som betyder så mycket i den här branschen, något man drömmer om att få, säger hon.

Stärkt relation

Förutom framgången och priserna som realityserien "Wahlgrens värld" har gett har den också stärkt banden mellan dem.

- Det har alltid varit upp och ner med vår relation, men sedan "Wahlgrens värld" började har det gjort vår relation till den bästa någonsin och hela folket har fått se vår resa, säger Bianca Ingrosso.

TT: Så hur länge kommer tittarna att få följa er familj på tv?

- Vi fortsätter så länge det känns bra, så länge vår relation mår bra av det och så länge folk vill se oss, säger Ingrosso.

Tittarna utsåg även Sanna Nielsen och David Hellenius till årets bästa programledare. I sitt tacktal nämnde Hellenius bland annat kollegan Peter Settman och hustrun Renée Nyberg.

- Vilken fru du är! Det här priset är ditt och mitt, sade han från scenen.

Nielsen, som nyligen avslöjade att hon fortsätter som programledare för "Allsång på Skansen", var dock inte på plats på Cirkus för att ta emot sitt pris.

Hyllar sin kollega

Även dramaserien "Vår tid är nu" vann dubbla priser vid galan. SVT:s familjekrönika utsågs till årets drama och Hedda Stiernstedt vann för sin roll som Nina Löwander.

- Det känns otroligt roligt, jag är så himla glad, säger Stiernstedt till TT.

Den 1 oktober har seriens andra säsong premiär och Charlie Gustafsson, som spelar seriens Calle Svensson, beskriver säsongen som mörkare än den första.

- Man får lära rollfigurerna ännu djupare, jag tror folk kommer att gilla den, säger han.

När Gustafsson förklarar varför hans kollega förtjänar sitt skådespelarpris så mycket kan Stiernstedt inte hålla tårarna tillbaka.

- Hon har kämpat så hårt. Vi har gjort det här tillsammans och jag har sett hur hon har slitit och väldigt investerat hela sig själv. Hon har levt Nina på något sätt och varit Nina på ett sätt som jag aldrig har sett någon göra förut, säger han.

"Förändrat livet för miljontals"

Förutom årets vinnare var en hel del andra tv-profiler på plats vid tv-galan i form av prisutdelare. Arne Weise, Sven Melander, Bahar Pars, Victoria Silvstedt var bara några av många.

Metoo-rörelsen uppmärksammades när programledaren Gina Dirawi inledde med att tacka alla de som delat med sig av smärtsamma historier för att åstadkomma förändring.

- Tack till alla er som var med i den här revolutionen som förhoppningsvis har förändrat livet för miljontals flickor runt om i världen, sade hon och möttes av såväl applåder som knutna nävar som vevade i luften.

Galans hederspris gick i år till SVT-profilen Ann-Britt Ryd Pettersson som var märkbart rörd när hon klev upp på scenen.

- Lagarbete är väldigt viktigt och jag vill än en gång tacka alla fotografer, redigerare, sändningsproducenter och chefer, sade hon i sitt tacktal.

Men framför allt tackade hon publiken – utan den, ingen sändning, konstaterade hon.