Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Stenström släpper nya singeln "Adios Amigos” den 8 februari. Pressbild.

Thomas Stenström tillbaka – lite pånyttfödd

Efter två år är Thomas "Slå mig hårt i ansiktet" Stenström tillbaka med en ny låt och på nytt bolag.

Thomas Stenströms senaste platta "Rör inte min kompis" från 2017 hade ett sound som drog mer åt indie-hållet, men med nya låten “Adios Amigos” är han tillbaka på fast pop-mark.

- Min förra skiva, då hade vi trasiga kläder på oss och stod nere i en replokal i ett och ett halvt år och sedan så kom det en skiva ut av det på något sätt.

- Den här gången har jag suttit helt ensam i min lilla – jag höll på att säga studio men det är det inte, det är ett kyffe på Kungsholmen – och spelat in ensam och jobbat med samplingar och varit sjukt inspirerad av hiphop-viset att göra musik på.

Nya samarbeten

Singeln “Adios Amigos” är från en av två EP:s som kommer senare i vår.

Stenström har bytt både skivbolag och bokningsbolag sedan sist. Och jobbat med en rad namnkunniga producenter – som Victor "Neiked" Rådström, Charlie Bernardo och Mats Norman.

- Rent musikaliskt har det funkat så att jag har suttit som jag alltid har gjort och gjort demos, säger Thomas Stenström.

- Jag har kört själv tills jag har känt att 'nu kan jag inte ta det längre' och då har jag hört av mig till folk som jag sett upp till väldigt mycket. Hittills har de velat vara med.

Texten till “Adios Amigos” har Stenström skrivit tillsammans med vännen Isak Friberg från bandet Llojd.

- Den kommer från en känsla av att allting är förlorat och helt "fucked up", men man väljer att blunda för det på något sätt, säger Stenström.

"Bygger allt på nostalgi"

Han berättar att texten är inspirerad av stämningen och barndomsvännerna i uppväxtorten Uddevalla. Samtidigt är nuvarande hemstaden Stockholm mycket närvarande.

- Jag springer i ett slags nutid men jag kommer liksom inte bort från att jag kommer ifrån en småstad och har jävligt mycket minnen där ifrån. Så det smyger sig in i varje låt jag skriver. Även fast jag kanske sjunger om Medborgarplatsen för att jag går runt där nu.

Småstadsmentaliteten är intatuerad i skapandeprocessen för Thomas Stenström. Och därifrån kommer inspirationen.

- Jag bygger allt på nostalgi egentligen. Hela mitt liv är byggt på nostalgi, vilket jag tycker är jävligt gött.

"Jävla stolt"

Thomas Stenström slog igenom med dunder och brak med låten ”Slå mig hårt i ansiktet” 2014. Låten är onekligen vad han är mest förknippad med, men något "one hit wonder" är han inte rädd att bli.

- Jag är så jävla stolt och glad över att den låten bara fortsätter leva vidare och är med i helt sjuka sammanhang som jag aldrig hade kunna tänka mig. Den var med i "Så ska det låta" och "Vem vill blir miljonär" och "På spåret" för två veckor sedan. Och det är fyra år sedan jag släppte den. Skulle jag vara grinig på det så skulle jag vara den största tönten i hela världen.

Efter tiden i studion, eller kyffet på Kungsholmen, så är det en period av turnerande som nu ligger framför Stenström.

- Det är grundmålet eller slutdestinationen på hela processen. Det är det jag har gjort sedan jag var 16 bast.

De exakta datumen får han inte avslöja, men det blir stopp i både Göteborg, Stockholm och Malmö.

Låten “Adios Amigos” släpps på fredagen av Sony Music.